Kinderpraktijk

Sneller herstellen met pre-operatieve training

Als je sterk en fit een operatie in gaat, herstel je veel sneller. Dit geldt voor alle type operaties: orthopedische ingrepen, een knie-, schouder of heupoperatie, maar ook operaties aan hart-, longen of bijvoorbeeld buik.

Wat kun je doen om fit te worden voor je operatie?

Met de fysiotherapeut ga je vanuit een individueel trainingsprogramma verantwoord werken aan verbetering van je hele belastbaarheid. Er wordt gekeken naar wat je fysiek en mentaal (aan)kan en wat nodig is om fit te zijn. Hier wordt het trainingsprogramma op afgestemd. Je start bij voorkeur zo’n zes weken tot drie maanden voorafgaand aan een operatie met de Pre-operatieve training.

Starten met Pre-operatieve revalidatie

De training vindt een-op-een of in een groep plaats. De kosten voor beide trainingsvormen verschillen. Of er vergoeding vanuit je aanvullende verzekering mogelijk is, hangt af van de reden van de training en je polis. Onze praktijkassistenten en therapeuten informeren je graag over de mogelijkheden.

Na de operatie

Zodra je bent geopereerd start de herstelfase. We stemmen met je af wat nodig is aan fysiotherapie, ergotherapie of aanverwante begeleiding. Dit is afhankelijk van het type operatie. Een goede start na de operatie draagt bij aan een voorspoedig herstel. Je ontvangt tips over activiteiten en oefeningen die je kunt doen. Indien nodig komt de fysiotherapeut aan huis voor begeleiding. Ben je wat verder met herstel? Dan kun je starten met Revalidatie-training. Dit wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat kost een Pre-operatieve training

€ 42,50 eenmalig voor inschrijven en intake (geldt niet voor doorstroom vanuit fysiotherapie-traject)

1x per week Pre-operatieve training - Groepstraining van 1 uur:
Lidmaatschap voor 1 maand: € 46,50
Lidmaatschap voor 1 kwartaal: € 134,= (44,67 per maand)
Lidmaatschap voor heel jaar: € 255,= (21,25 per maand)

2x per week Pre-operatieve training - Groepstraining van 1 uur:
Lidmaatschap voor 1 maand: € 87,50
Lidmaatschap voor 1 kwartaal: € 256,= (85,33 per maand)
Lidmaatschap voor heel jaar: € 500,= (41,67 per maand)

De juiste training voor jou

De Pre-operatieve training wordt gegeven door ervaren begeleiders. Meestal staan de groepen onder leiding van een fysiotherapeut. In sommige gevallen van een ervaren trainer, die de groepen vanuit een korte lijn met de fysiotherapeut begeleidt. Je wordt met aandacht begeleid bij het uitvoeren van oefeningen of het instellen van apparatuur. Zo merk je snel dat je fitheid verbetert.

Veelgestelde vragen

Wat draag ik tijdens het sporten?
Ons advies is sportkleding of makkelijk zittende kleding te dragen én schoenen die alleen binnen gebruikt worden. Zorg ook voor een handdoek.