Kinderpraktijk
fysiotherapie vught kapellaan ouwerkerk

Fysiotherapie en méér.

De fysiotherapeut is er bij klachten bij bewegen en houding, zoals pijn, stijfheid, moeite met bewegen of ontspannen óf verlies van kracht tijdens het bewegen. Iedere klacht is uniek, net zoals jij. Onze therapeuten werken met aandacht voor jou en aan optimaal herstel.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de inzet van passende kennis en ervaring bij de behandeling van je klacht. De expertise van meerdere beweegspecialisten wordt waar nodig ingezet bij je behandeling. Uiteraard altijd in overleg met jou.

Door het combineren van expertise gaat behandeling een stap verder en werken we aan snel en goed herstel.

Behandeling

De juiste zorg en aandacht voor jou!

Na het maken van een afspraak met de praktijkassistente is het tijd voor de eerste afspraak in onze fysiopraktijk in Vught. Tijdens dit eerste consult neemt de fysiotherapeut de tijd om te luisteren naar je verhaal zodat een goed beeld ontstaat van je achtergrond en klachten. Met onderzoek verkrijgt de behandelaar belangrijke aanvullende informatie.

De behandeling verloopt in continue afstemming met jou. Hoe herstel jij en wat is er voor jou nodig? Waar nodig wordt het behandelplan bijgesteld om goed en snel herstel te bevorderen.

Voorbeelden van hulpvragen waarmee patiënten bij ons komen zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn en migraine, schouder-, nek- of rugpijn, tenniselleboog, schouderklachten als frozen shoulder, enkelverstuiking, bandletsel aan knieën, revalidatie naar een herseninfarct, revalidatie na een operatie, klachten door een verkeerde houding, artritis, claudicatio intermittens of lichamelijke klachten door overgewicht.

fysiotherapie vught kapellaan ouwerkerk uitgelicht
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ik ben geen lid van Sportcentrum Ouwerkerk. Kan ik wel bij jullie terecht?

Jazeker! Het overgrote deel van onze patiënten is geen lid van het sportcentrum. Hoewel wij graag gebruik maken van de mooie revalidatie en oefenfaciliteiten van het centrum, maken wij er geen vast onderdeel vanuit. Iedereen is dus welkom. Jong en oud en met uiteenlopende hulpvragen. Afhankelijk van je klachten wordt gebruik gemaakt van een-op-een behandelruimten, fitnessvoorzieningen of zwembad.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk in Vught heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen krijg je een vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering. Of dit ook voor jou geldt kun je nakijken in jouw polis. Hierin staat of je een vergoeding krijgt en zo ja, voor welk bedrag en/of voor hoeveel behandelingen.

Heb je vragen over de vergoeding voor fysiotherapie? Bel dan even met onze praktijkassistente. Zij kan dit voor je nakijken en meer informatie geven.

Wat zijn de kosten voor fysiotherapie als ik deze zelf moet betalen?

Als je onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie dien je na afloop van de behandeling te betalen bij de praktijkassistente. Als je voorafgaand meer informatie wil over de tarieven neem dan contact op met de praktijkassistente. Zij kan je dit direct vertellen en indien nodig meer informatie geven.

Ik wil graag een afspraak maken. Heb ik een verwijzing nodig?

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Je hebt dus geen verwijzing van jouw behandeld arts nodig om een afspraak te kunnen maken. Bel met onze praktijkassistente om direct een afspraak in te plannen.

Er geldt één uitzondering. Voor chronische indicaties of voor een behandeling aan huis (in Vught) is wel een verwijzing nodig.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik nodig?

Omdat iedere klacht en ieder mens anders is, is het lastig om aan te geven hoeveel behandelingen je nodig hebt. De fysiotherapeut geeft je een indicatie van het aantal behandelingen tijdens het intakegesprek. De therapeut heeft dan een goed beeld van jouw klacht en situatie. Tijdens de intake zal ook het behandelplan worden besproken en er wordt gekeken of innovatie behandeltechnieken zoals echografie, epte, dry needling en shockwave bijdragen aan een spoedig herstel.