ergotherapie vught

Ergotherapie in Vught

Als dagelijkse handelingen of activiteiten die gewoonlijk vanzelf gaan, door allerlei omstandigheden niet meer zo goed lukken, kan ergotherapie worden ingezet. Denk hierbij aan activiteiten als aankleden, schrijven, koken, boodschappen doen of het uitoefenen van je hobby.

Direct een afspraak maken

De ergotherapeut: veelzijdig, inventief en zeer betrokken

De ergotherapeut is heel praktisch ingesteld en gaat uit van jouw specifieke situatie en wensen. Het is verbazend wat ergotherapie kan betekenen voor het vergemakkelijken van taken, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Je kunt rekenen op de beste begeleiding. Begeleiding met aandacht en verantwoordelijkheid.

Onze ergotherapeuten zijn HBO kwaliteitsgeregistreerd en volgen continu bijscholing. Ze hebben een open blik als het gaat om ontwikkelingen in het vak en zetten die in de therapie volop in.

Behandeling Ergotherapie

Je kunt méér met ergotherapie

Het behandeltraject start met een intake. Meestal komt de ergotherapeut bij jou thuis, om je zo goed mogelijk gericht advies te kunnen geven. Gemiddeld duurt een consult 60 minuten, maar dat kan per situatie verschillen. De ergotherapeut kijkt samen met jou naar wat jij nodig hebt.

Wat kun je wél, wat zijn de mogelijkheden in huis of op het werk? Wat kan verbeteren zodat jij erop vooruitgaat? Daarbij wordt niet alleen gekeken naar praktische oplossingen in huis of kantoor, maar waar nodig heeft de begeleiding ook betrekking op de mensen om je heen. Dat kunnen mantelzorgers, familie, vrienden, collega’s, medescholieren, werknemers, werkgevers of hulpverleners zijn.

In onze praktijk werkt de ergotherapeut nauw samen met fysiotherapeut, logopedist en andere paramedische zorgdisciplines. Zo krijg je de zorg die écht bij je past.

ergotherapie vught content
Afspraak maken