Kinderpraktijk

De juiste specialist voor jou

In onze praktijk begeleidt en adviseert onze diëtist Sandra op het gebied van voeding en gezondheid. Zij geeft advies over het juiste voedingspatroon of dieet passend bij jouw leven op dit moment, zodat jij je beter zult gaan voelen. Hierbij houdt zij rekening met de voorkeuren die je hebt, want naast gezond moet voeding ook lekker zijn. De diëtist is praktisch ingesteld en werkt met jou aan een voedingspatroon dat bij jou past. Sandra is naast diëtist ook voedingsconsulent.

Behandeling bij de diëtist

Samen voor een goed voedingspatroon

Als je voor de eerste keer bij de diëtist komt wordt er ingegaan op je hulpvraag en wordt uitgebreid gesproken over de reden van je komst.
Je medische achtergrond, huidige voedselinname en je bewegingspatroon worden geanalyseerd. Daarna zal de diëtist een advies op maat maken in de vorm van een voedingsschema dat past bij jou. De benodigde aanpassingen zullen door haar met veel kennis en betrokkenheid aan je worden voorgelegd.
Je eerste afspraak duurt anderhalf uur, inclusief een uitgewerkt advies. Vervolgafspraken variëren in tijdsduur van 15-30 minuten, afhankelijk van je hulpvraag.

Diëtist Oss
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?

De gewichtsconsulent kan je helpen als je gezonder wil gaan eten of af wil vallen. Een voorwaarde is dat je BMI niet hoger mag zijn dan 30.

Voor alle overige voeding gerelateerde vragen en problematiek kan een diëtist je helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overgewicht met een BMI hoger dan 30, ondergewicht, darmproblematiek, hoge bloeddruk, kanker, diabetes, etc.

Krijg ik een behandeling vergoed?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering een bezoek aan de gewichtsconsulent. Dit kun je nakijken in jouw zorgpolis. De vergoeding varieert van € 50 tot € 500,- per jaar.

De diëtist valt onder de basisverzekering voor 180 behandelminuten per jaar. Indien het eigen risico nog niet (volledig) is gebruikt, wordt dat eerst aangesproken. Indien het eigen risico is verbruikt zijn de kosten voor jouw zorgverzekeraar.

Wil je meer weten over de vergoedingen? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.