acupunctuur vught - header
Actueel
Heb jij last van hooikoorts?

Acupunctuur in Vught

Acupunctuur is in Nederland inmiddels niet meer weg te denken. In onze praktijk zetten we acupunctuur met succes in ter ondersteuning van de reguliere fysiotherapie behandeling én als op zichzelf staande behandelmethode.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Janneke den Otter is acupuncturist bij Bruyst Vught. Janneke is van oorsprong fysiotherapeut en specialiseerde zich al snel met de vierjarige vervolgstudie acupunctuur. Janneke kijkt anders naar je klacht, werkt aan de juiste energiebalans in het lichaam en zet het lichaam zo aan tot herstel. De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Behandeling acupunctuur

Een andere kijk op jouw klachten

Acupunctuur heeft haar oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat alle processen met elkaar verbonden zijn, zowel lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend.

Afspraak acupunctuur

De eerste afspraak acupunctuur duurt ongeveer een uur. Tijdens dit eerste consult stelt Janneke je vragen over je dagelijks functioneren, eet-, drink- en leefgewoonten, energieniveau, stoelgang, eventuele menstruatiecyclus, erfelijke achtergrond en slaappatroon.

Acupunctuur vervolgbehandeling

Vervolgbehandelingen duren 45 minuten per behandeling. Het doel van een behandeling bij acupunctuur is altijd om alle samenwerkende systemen, zowel fysiek als mentaal, aan te zetten tot een zo goed mogelijk herstel in balans. De acupuncturist stimuleert de energieën door op strategische plaatsen op je lichaam dunne naaldjes te zetten. Zo kunnen klachten minder worden en heb je vaak meer energie.

De meeste patiënten ervaren de behandeling als niet pijnlijk. Janneke is zeer ervaren en kundig. Ze werkt vanuit goede afstemming met jou aan verbetering van je balans en vermindering van je klachten.

Afspraak maken
Acupunctuur Vught

Veelgestelde vragen

Is een acupunctuur behandeling hygiënisch?

Wij werken bij onze acupunctuur behandelingen altijd met steriele wegwerpnaalden. Wij zijn bovendien aangesloten bij de NVA en werken volgens de door hen opgestelde hygiënevoorschriften. We nemen wat hygiëne betreft geen enkel risico.

Doet een acupunctuurbehandeling pijn?

De prikjes van de dunne naalden voelt u nauwelijks. Het inbrengen van een naald wordt door de meeste mensen dan ook niet als pijnlijk ervaren.

Hoe lang blijven de naalden zitten?

Afhankelijk van de klacht blijven de naalden ongeveer 20 minuten zitten. De zogenaamde “verblijfsnaaldjes” die soms gebruikt worden bij ooracupunctuur kunnen zelfs een week blijven zitten.

Wordt acupunctuur vergoed?

Acupunctuur, een alternatieve therapie, wordt vaak deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt niet onder het eigen risico. Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor acupunctuur.

Wil je meer informatie over de vergoedingen of over de tarieven van acupunctuur? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.