Voor iedere hulpvraag de juiste specialist

Bruyst Vught is er voor alle leeftijdsgroepen en alle hulpvragen gericht op bewegen, houding en leefstijl. In de praktijk werken we intensief samen én werken we aan continue uitbreiding van onze kennis.

Zo behandelen we je hulpvraag vanuit nieuwe inzichten en kiezen de aanpak die bij jou past.

Fysiotherapie Vught

Over de praktijken

Deskundige fysiotherapie en méér in Vught

Zorg van deze tijd vraagt om samenwerking, een persoonlijke aanpak gericht op jou en je klacht én de nieuwste inzichten door een breed team specialisten. Dit is waar onze praktijk voor staat.

  • Wat beweegt jou? Jij staat centraal in onze aanpak
  • Wij kijken verder. Verder dan ons eigen specialisme. Wij werken samen. In de praktijk maar ook daarbuiten
  • Wij ontwikkelen ons continu en werken vanuit een breed gespecialiseerd team
  • Wij meten onze kwaliteit en zetten ons in voor de best passende behandeling

Fysiotherapie en méér in Vught

De juiste zorg en aandacht voor jou!

Al onze fysiotherapeuten hebben zich na de opleiding tot fysiotherapeut gespecialiseerd in een van de deelgebieden die de fysiotherapie kent. Je kunt in onze praktijk in Vught dan ook terecht voor klachten die een meer specifieke behandeling vragen, zoals manuele therapie, bekkenfysiotherapie (ook postpartum), geriatriefysiotherapie, haptonomie en sportfysiotherapie.

Bij de behandeling fysiotherapie bestaat ook de mogelijkheid tot het inzetten van bepaalde technieken naast de gewone behandelmethodes. In onze praktijk hebben wij de beschikking over de behandeltechnieken shockwave, epte, medical taping of dry needling en maken wij voor een goede diagnostiek vaak gebruik van echografie.

Ons brede team van specialisten werkt bij de behandeling van je klacht(en) zo nodig samen, zodat jij zo optimaal mogelijk herstelt. Het behandelaanbod van Bruyst Vught bestaat dan ook niet alleen uit fysiotherapie, maar ook uit ergotherapie, diëtetiek, alternatieve therapie, podotherapie en kindertherapie. Zo gaan we samen met jou voor de beste behandeling.

Behandeling fysiotherapie

De juiste zorg en aandacht voor jou!

Na het maken van een afspraak met de praktijkassistente is het tijd voor de eerste afspraak in onze fysiopraktijk in Vught. Tijdens dit eerste consult neemt de fysiotherapeut de tijd om te luisteren naar je verhaal zodat een goed beeld ontstaat van je achtergrond en klachten. Met onderzoek verkrijgt de behandelaar belangrijke aanvullende informatie.

De behandeling verloopt in continue afstemming met jou. Hoe herstel jij en wat is er voor jou nodig? Waar nodig wordt het behandelplan bijgesteld om goed en snel herstel te bevorderen.

Voorbeelden van hulpvragen waarmee patiënten bij ons komen zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn en migraine, schouder-, nek- of rugpijn, tenniselleboog, schouderklachten als frozen shoulder, enkelverstuiking, bandletsel aan knieën, revalidatie naar een herseninfarct, revalidatie na een operatie, klachten door een verkeerde houding, artritis, claudicatio intermittens of lichamelijke klachten door overgewicht.

fysiotherapie vught kapellaan ouwerkerk uitgelicht

Veelgestelde vragen

Ik ben geen lid van Sportcentrum Ouwerkerk. Kan ik wel bij jullie terecht?

Jazeker! Het overgrote deel van onze patiënten is geen lid van het sportcentrum. Hoewel wij graag gebruik maken van de mooie revalidatie en oefenfaciliteiten van het centrum, maken wij er geen vast onderdeel vanuit. Iedereen is dus welkom. Jong en oud en met uiteenlopende hulpvragen. Afhankelijk van je klachten wordt gebruik gemaakt van een-op-een behandelruimten, fitnessvoorzieningen of zwembad.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk in Vught heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen krijg je een vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering. Of dit ook voor jou geldt kun je nakijken in jouw polis. Hierin staat of je een vergoeding krijgt en zo ja, voor welk bedrag en/of voor hoeveel behandelingen.

Heb je vragen over de vergoeding voor fysiotherapie? Bel dan even met onze praktijkassistente. Zij kan dit voor je nakijken en meer informatie geven.

Wat zijn de kosten voor fysiotherapie als ik deze zelf moet betalen?

Als je onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie dien je na afloop van de behandeling te betalen bij de praktijkassistente. Als je voorafgaand meer informatie wil over de tarieven neem dan contact op met de praktijkassistente. Zij kan je dit direct vertellen en indien nodig meer informatie geven.

Ik wil graag een afspraak maken. Heb ik een verwijzing nodig?

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Je hebt dus geen verwijzing van jouw behandeld arts nodig om een afspraak te kunnen maken. Bel met onze praktijkassistente om direct een afspraak in te plannen.

Er geldt één uitzondering. Voor chronische indicaties of voor een behandeling aan huis (in Vught) is wel een verwijzing nodig.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik nodig?

Omdat iedere klacht en ieder mens anders is, is het lastig om aan te geven hoeveel behandelingen je nodig hebt. De fysiotherapeut geeft je een indicatie van het aantal behandelingen tijdens het intakegesprek. De therapeut heeft dan een goed beeld van jouw klacht en situatie. Tijdens de intake zal ook het behandelplan worden besproken en er wordt gekeken of innovatie behandeltechnieken zoals echografie, epte, dry needling en shockwave bijdragen aan een spoedig herstel.