Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie en verbijzonderingen van fysiotherapie worden bijna altijd vergoed uit je aanvullende verzekering. De pakketten van de aanvullende verzekering zijn bij iedere zorgverzekeraar anders. Daarom is het verstandig om goed in je polis te kijken voor welke vergoeding jij in aanmerking komt. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Voor jou ook prettig: de declaratie van kosten verloopt rechtstreeks tussen ons en de zorgverzekeraar.

Voor sommige (chronische) indicaties wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De therapeuten en assistentes weten welke indicaties dit zijn.

Soms is het ingewikkeld om goed te achterhalen voor welke vergoeding je in aanmerking komt. Wil je weten wat jouw verzekering vergoedt? Onze praktijkassistenten vertellen je dit snel en eenvoudig.

Wat kost fysiotherapie als ik zelf moet betalen?

Als je niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie, hanteren wij de volgende tarieven. Wij werken niet met ingewikkelde nota’s achteraf. Na de behandeling reken je de behandeling eenvoudig af bij de praktijkassistente.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat je geen verwijzing nodig hebt voor fysiotherapie. Je kunt dus zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken in onze praktijk, welke dan start met een screening.Er is een uitzondering: voor behandeling aan huis en voor chronische indicaties is wel altijd een verwijzing van de behandelend arts nodig.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie heb ik nodig?

Ieder mens en iedere klacht is uniek. Het is daarom lastig om aan te geven hoeveel behandelingen jij nodig hebt om van je klacht af te komen. Natuurlijk snappen wij dat je dat wel graag (ongeveer) wilt weten. De fysiotherapeut bespreekt na de intake en het onderzoek het behandelplan en geeft dan ook een indicatie over de behandelduur. Door regelmatig te evalueren houdt de fysiotherapeut jou op de hoogte van de te verwachten herstelduur. Ook werken wij, wanneer zinvol en door jou gewenst, met effectieve onderscheidende behandelmethoden zoals dry needling, echografie, shockwave en Epte, wat bijdraagt aan sneller herstel.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie heb ik nog over?

Het is afhankelijk van hoe je verzekerd bent, voor hoeveel vergoeding je in aanmerking komt. Fysiotherapie valt vaak in een beweegzorgpakket, waar ook andere zorg uit vergoed kan worden. En ben je ook al in een andere fysiotherapiepraktijk geweest dit kalenderjaar? Dan gaan deze behandelingen af van jouw vergoeding. Kijk daarom goed hoeveel behandelingen je elders al hebt gehad, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. In verband met de wet op de privacy kunnen wij dit helaas niet voor je achterhalen.

Kan ik kiezen door wie ik word behandeld?

Als jij je aanmeldt voor behandeling kan de praktijkassistente een inschatting maken welke therapeut bij jou past. Uiteraard kun je hierbij je wens doorgeven.