ergotherapie uden

Je kunt méér met ergotherapie

Als dagelijkse activiteiten of handelingen niet (goed) meer lukken, zoekt de ergotherapeut samen met jou naar oplossingen om deze activiteiten weer mogelijk te maken. Het werkterrein van de ergotherapeut is breed, hands-on en van grote toegevoegde waarde.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De ergotherapeut gaat doelgericht, als een spin in het web, aan de slag met het vergemakkelijken van je handelen en uitvoeren van bepaalde taken en weet van aanpakken.

Het is belangrijk voor je dat er verder gekeken wordt dan ergotherapie alleen, dus waar nodig werkt de ergotherapeut samen met andere zorgprofessionals en worden ook hun ervaring en kennis ingezet. Als het nodig is wordt er overlegd met betrokkenen in je omgeving, maar uiteraard altijd alleen met jouw goedkeuring.

Over ons team

Behandeling ergotherapie

Wat kun je verwachten van de ergotherapeut?

Voorop staat dat er gekeken wordt naar jou als persoon, de activiteit en je omgeving. De ergotherapeut kijkt op praktische wijze naar het leven van jou of je naasten, naar de momenten waarop beperkingen optreden en zoekt naar praktische oplossingen die het dagelijkse leven vergemakkelijken en prettiger maken.

De oplossing kan bestaan uit het aanschaffen van een hulpmiddel, maar ook uit begeleiding bij het opnieuw of op een andere manier zelfstandig leren uitvoeren van een taak, zodat deze gemakkelijker verloopt. Bij vermoeidheidsklachten of problemen met het geheugen of planning weet de ergotherapeut goed raad. Een goede intake vormt de basis van de begeleiding van de ergotherapeut, waarna zij vanuit een behandelplan, dat regelmatig geëvalueerd wordt, met jou aan de slag gaat.

Ergotherapie Uden content
Afspraak maken