Acupunctuur Uden
Actueel
Hooikoortsbehandeling

Acupunctuur, de andere kijk op gezondheid

Met acupunctuur worden ziekten en klachten behandeld met kleine naaldjes, die op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel worden ingebracht. Het doel is het herstellen van de lichaamsbalans.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Bij Bruyst Uden kun je terecht bij acupuncturist Bianca Peters. Bianca is naast acupuncturist ook fysiotherapeut. Al snel na haar studie maakte Bianca de keuze zich te specialiseren door het volgen van de opleiding acupunctuur.
Met veel ervaring en een brede kijk op je klacht, werkt Bianca vanuit echte betrokkenheid en aandacht aan je herstel.

Behandeling acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling bij Bruyst Uden duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens de intake streeft de acupuncturist ernaar een zo goed mogelijk totaalbeeld te krijgen aan de hand van een gesprek en door het stellen van vragen over bijvoorbeeld je eet- drink- en leefgewoonten, erfelijke achtergrond en energieniveau.

De acupuncturist zorgt met de behandeling dat de energiehuishouding weer in balans komt. De energieën Yin en Yang, de twee oerkrachten van het leven, lopen langs onzichtbare banen (meridianen) in ons lichaam. Deze twee tegengestelde krachten lopen in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Elke meridiaan hoort bij een bepaald orgaan en samen vormen ze een energienetwerk waarop de acupunctuurpunten liggen. Bepaalde energieën worden door het inbrengen van naaldjes gestimuleerd of juist afgeremd.

Het inbrengen van de naald voelt als een klein prikje en wordt niet als heel pijnlijk ervaren. Er wordt gebruik gemaakt van wegwerpnaalden en alle door de beroepsvereniging gestelde eisen wat betreft hygiëne worden strikt in acht genomen. In onze praktijk wordt wat dit betreft geen enkel risico genomen. De behandeling wordt op maat gegeven en kan een goede aanvulling zijn op de westerse geneeswijzen.

Als je twijfelt of je baat kunt hebben bij een acupunctuurbehandeling, bel dan gerust met onze praktijk.

De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Acupunctuur Uden
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Valt acupunctuur onder de basisverzekering?

Nee, acupunctuur wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt acupunctuur vaak deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering en het valt niet onder het eigen risico.

Wil je meer informatie over de vergoedingen en/of de tarieven van acupunctuur? Check de vergoedingen voor acupunctuur op Zorgwijzer of neem contact op met onze praktijkassistente voor meer informatie of over de tarieven.