Slaapproblemen bij kinderen

Slapen is essentieel. Slapen is goed voor de groei en ontwikkeling van het kind maar ook voor het herstel. Als het slapen om wat voor reden dan ook niet wil lukken bij je kind, kan een slaapcoach hulp bieden.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij slaapproblemen

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over slaapproblemen bij kinderen

Tijdens slaap vinden belangrijke herstelprocessen plaats zoals de optimalisatie van de stofwisseling, de productie van groeihormonen, stressreductie en de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast is slaap ook gelinkt aan het geheugen. Tijdens je slaap wordt informatie opgeslagen van ons korte naar het lange termijn geheugen.

Voor opslaan en verwerken van nieuwe informatie is zowel de nacht voorafgaand aan de activiteit belangrijk als de slaap na de gebeurtenis. De nacht ervoor is belangrijk, omdat zo de concentratie en aandacht beter zijn om informatie op te pikken. De nacht erna is belangrijk voor de geheugenopbouw.

Maar wat nou als dat slapen, om wat voor reden dan ook, niet wil lukken? Dit is zowel voor jou als ouder als voor je kind erg frustrerend en vervelend. Het kan ervoor zorgen dat je steeds tegen de nachten op ziet en dat zowel jij als je kind steeds minder energie heeft overdag, met alle gevolgen van dien.

Elke levensfase heeft zijn eigen uitdagingen als het om slaap gaat. Zo is een baby aan het leren om zelfstandig in slaap te vallen en verwachten we helemaal nog geen vast ritme van hen. Tot wanneer heeft je peuter een middagdutje nodig? En pubers slapen vaak graag uit in het weekend. Tot op zekere hoogte is dat geen enkel probleem, maar dat kan het in sommige gevallen wel zijn.

Afspraak maken