Revalidatietraining

Actief werken aan herstel na een operatie of blessure? Revalidatietraining is een functionele training die toewerkt naar het deels of volledig hervatten van je werk, sport of dagelijkse activiteiten. Wat jij weer wilt kunnen staat centraal. Passend bij jouw tempo en belastbaarheid wordt de training zo opgebouwd dat je optimaal herstelt

Wat beweegt jou?

De training wordt zo samengesteld dat er op een passende manier wordt gewerkt aan conditie, spierkracht, stabiliteit en coördinatie. Voor iedereen werkt trainen op een andere manier. Het menselijk lichaam is heel krachtig. Maar om te zien wat het kan, is het belangrijk dat je naar je lichaam luistert en de aanpak en het tempo kiest die bij jou past.

Starten met Revalidatietraining

  • Voorafgaand aan de start van de training zorgen we voor een intake waarin we jou én je wensen en mogelijkheden leren kennen. Zo weten we goed wat je instapniveau is en welk trainingsprogramma bij je past.
  • Training is een-op-een of in een groep. Afhankelijk van de fase van je herstel, je wensen en je mogelijkheden, wordt een combinatie gemaakt van trainen onder begeleiding en zelfstandig oefenen/trainen.
  • Er wordt gebruikgemaakt van onze uitgebreide revalidatiemogelijkheden. Soms wordt gebruik gemaakt van het zwembad (aquafysio).
  • Revalidatietraining wordt vaak vergoed. Neem gerust contact met ons op, wij kunnen je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je onder begeleiding revalideren? Bespreek de mogelijkheden met onze fysiotherapeuten.

We bieden meer

Herstel en hervatten van activiteiten heeft niet alleen te maken met bewegen. Afhankelijk van wat de impact is van je hersteltraject en wat jij als persoon nodig hebt, kijken we graag breder. We hebben de kennis in huis om je te coachen met inzet van passende voeding, leefstijl, het vinden van balans en het hervatten van activiteiten.

Revalidatie knie of heup

Direct nadat je bent geopereerd begint de revalidatie onder begeleiding van de fysiotherapeut. De eerste twee weken komen wij vaak bij je aan huis. Wij werken bij de revalidatie van de heup of knie volgens een protocol. Het oefenprogramma is gericht op looptraining, mobiliteit van het gewricht, stabiliteit en coördinatie en spierversterkende oefeningen. Het trainingsprogramma wordt voor jou op maat gemaakt, hierbij houden wij rekening met jouw belastbaarheid én je persoonlijke doel.

De juiste training voor jou

De Revalidatietraining wordt gegeven door ervaren begeleiders. Meestal staan de groepen onder leiding van een fysiotherapeut. In sommige gevallen van een ervaren trainer, die de groepen vanuit een korte lijn met de fysiotherapeut begeleidt. Je wordt met aandacht begeleid bij het uitvoeren van oefeningen of het instellen van apparatuur. Zo merk je snel dat je fitheid verbetert.

Veelgestelde vragen

Wat kost Revalidatietraining?

Dit hangt af van je behandelplan en de hierbij behorende groepsgrootte. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie.

Wordt Revalidatietraining vergoed door de zorgverzekeraar?

Revalideer je na een ongeval, ernstige blessure of heb je een (langdurige) aandoening? Mogelijk kom je in aanmerking voor revalidatietraining. Revalidatietraining wordt in sommige gevallen wel vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is dan wel van toepassing. Neem gerust contact op met onze praktijk, wij kunnen u eenvoudig vertellen of vergoeding op u van toepassing is.

Wat draag ik tijdens het sporten?
Ons advies is sportkleding of makkelijk zittende kleding te dragen én schoenen die alleen binnen gebruikt worden. Zorg ook voor een handdoek.