Sneller herstellen met Prehabilitatie

Als je sterk en fit een operatie in gaat, herstel je veel sneller. Veel studies hebben dit al bewezen. Dit geldt voor alle type operaties: orthopedische ingrepen, een knie-, schouder of heupoperatie, maar ook operaties aan hart-, longen of bijvoorbeeld buik. Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen om fit én met vertrouwen je operatie in te gaan.

Neem de regie over je eigen gezondheid

Met de fysiotherapeut ga je vanuit een individueel trainingsprogramma verantwoord werken aan verbetering van je hele belastbaarheid. Er wordt gekeken naar wat je fysiek en mentaal (aan)kan en wat nodig is om fit te zijn. Hier wordt het trainingsprogramma op afgestemd. Daarnaast krijg je advies over een gezonde en actieve leefstijl. Alles met als doel om zo fit mogelijk je operatie in te gaan én uit te komen.

Wanneer starten met Prehabilitatie

Je start bij voorkeur zo’n zes weken tot drie maanden voorafgaand aan een operatie met Prehabilitatie. Maar ook kort voor je operatie kun je bij ons terecht. Onderzoek heeft aangetoond dat prehabilitatie al gunstige effecten heeft bij een start van 4 weken voor je operatie.

Na de operatie

Zodra je bent geopereerd start de herstelfase. We stemmen met je af wat nodig is aan fysiotherapie, ergotherapie of aanverwante begeleiding. Dit is afhankelijk van het type operatie. Een goede start na de operatie draagt bij aan een voorspoedig herstel. Je ontvangt tips over activiteiten en oefeningen die je kunt doen. Indien nodig komt de fysiotherapeut aan huis voor begeleiding. Ben je wat verder met herstel? Dan kun je starten met Revalidatietraining. Dit wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat kost Prehabilitatie

Prehabilitatie - groepstraining van 1 uur

1x per week training: € 140,- per kwartaal
2x per week training: € 270,- per kwartaal
Strippenkaart 10x: € 150,-

€ 38,= eenmalig voor inschrijven en intake (geldt niet voor doorstroom vanuit fysiotherapie-traject)

De juiste specialist

De fysiotherapeut werkt samen met jou aan je fitheid en vertrouwen voor je operatie. Hiervoor wordt goed gekeken naar wat jij nodig hebt en wat voor jou de beste behandelingsaanpak is. Je wordt met aandacht begeleid bij het uitvoeren van oefeningen of het instellen van apparatuur. Zo merk je snel dat je fitheid verbetert.

Veelgestelde vragen

Ik ben niet in de praktijk in behandeling geweest. Kan ik meedoen met Prehabilitatie?

Ja, dat is zeker mogelijk. Je start met een intake waarin we in gesprek gaan over jouw persoonlijke doelen, mogelijkheden en wensen. Zo wordt een programma samengesteld wat bij jou past. Je betaalt hiervoor een eenmalig bedrag.

Wanneer kan ik starten?

Instromen is op ieder moment mogelijk. Het programma loopt het hele jaar door.

Wordt prehabilitatie vergoed door de zorgverzekering?

Prehabilitatie wordt standaard niet vergoed vanuit de basisverzekering, mits je geopereerd wordt aan een nieuwe knie of heup. In dit laatste geval krijg je vanuit de basisverzekering 12 behandelingen fysiotherapie vergoed als je een verwijzing van jouw huisarts of specialist hebt.

Heb je een aanvullende verzekering? Dan krijg je vaak wel een aantal fysiotherapie behandelingen vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Check hiervoor jouw polis. Heb je nog vragen over de vergoeding? Neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij adviseert je graag.

Wat draag ik tijdens het sporten?
Ons advies is sportkleding of makkelijk zittende kleding te dragen én schoenen die alleen binnen gebruikt worden. Zorg ook voor een handdoek.