Over kinderpraktijk

Volop in beweging!

Ieder kind is uniek. Ieder kind ontwikkelt zich anders. Daarom is jouw kind met eigen doelen en mogelijkheden altijd het vertrekpunt. De expertise daarvoor hebben wij in onze kinderpraktijk, waar we samenwerken vanuit ons team gespecialiseerde paramedische kindertherapeuten. Een nieuwe kijk op de gezondheidszorg van morgen. Daarmee maken wij het verschil.

Direct afspraak maken

Ons multidisciplinaire team

Maak kennis met onze vertrouwde specialisten

Anders kijken naar paramedische zorg

Wij zetten ons in voor kindgerichte en onderbouwde zorg gericht op de beste uitkomsten voor het kind. Dat verschil merk je. Ons kinderteam is continu in ontwikkeling. De therapeuten ontwikkelen zich door opleiding en kennisuitwisseling. Door overlegstructuren in de praktijk staan kindertherapeuten continu in verbinding met elkaar om zo het beste resultaat te bereiken

Kwaliteit in zorg, dienstverlening en organisatie staat centraal in ons team. Ons kwaliteitsteam werkt aan vernieuwing van zorg en evalueert onze zorgverlening continu. Een levendige organisatie die staat voor persoonsgerichte paramedische zorg die het verschil maakt in vitaliteit. Dat is waar wij voor staan.

Vanuit de kinderpraktijk werken wij intensief samen met ons team voor behandeling van volwassen patiënten. Dat heeft voordelen. Ook in de zorg voor volwassenen is veel waardevolle kennis aanwezig die daarmee voor je kind ook inzetbaar is.

Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Is online behandeling mogelijk?

Jazeker, wij zijn er ook online voor de begeleiding van kinderen en jongeren!
Kunnen je kind of jij als gevolg van quarantaine of gezondheidsrisico’s niet naar de praktijk komen? Het is mogelijk om te kiezen voor behandelen op afstand middels videobellen. Online therapie dus.

Onze kindertherapeuten werken op afstand en zijn gewend aan het werken op afstand via de computer. De hulp van ouders is natuurlijk wel van belang, en daarom vragen de kindertherapeuten of een van de ouders wil aanschuiven tijdens de therapie. Met veel creativiteit en enthousiasme bereiken we ook op afstand veel.
 
Ook nieuwe patiëntjes en/of ouders zijn van harte welkom. Als jij of je kind door klachten niet naar de praktijk kunt komen is advies of behandeling op afstand ook mogelijk. Ook de intake wordt in dit geval op afstand verricht. Met videobellen (online therapie) of een telefonisch consult bereiken we vaak meer dan je denkt. Wij staan voor je klaar. Online, op afstand… maar toch heel dichtbij. Zorg zoals je dat van ons gewend bent. Met aandacht en de benodigde tijd!

Hoe werkt online therapie?

Wat je nodig hebt is een computer met microfoon en webcam. Indien je hier niet over beschikt is video contact ook mogelijk via tablet of telefoon. De therapeut treedt online in contact met jou.

 • Ben je voor behandeling verzekerd? Dan vergoedt je zorgverzekeraar ook de kosten voor online behandeling en consult.
 • Geen ingewikkelde software. Wij leggen eenvoudig verbinding met u.
 • Een-op-een behandeling: met videobellen heeft u een-op-een een persoonlijke 'face-to-face' afspraak met de kindertherapeut.
 • Veilig: De verbinding die wij met jou leggen is veilig en met alle zorg voor privacy.
 • Je kunt vooruit: Eerlijk en deskundig advies met aandacht. Oefeningen op maat. Wij gebruiken onze database met passende oefeningen zodat je thuis aan de slag kunt.

Online afspraak plannen?
Neem contact op met de praktijk!

Klopt het dat jullie met alle verzekeraars een contract hebben?

Ja dat klopt. De praktijk beschikt over contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor je behandeling meestal rechtstreeks met de zorgverzekeraar wordt gedeclareerd en afgehandeld. Voor fysiotherapie geldt dat als je een aanvullende verzekering hebt de behandeling meestal geheel of gedeeltelijk vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Dit kun je nagaan in je polis of ernaar informeren bij je verzekeraar.

Bij welke beroepsverenigingen zijn jullie aangesloten?

De (kinder-) fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten zijn kwaliteitsgeregistreerd en aangesloten bij beroepsverenigingen. De praktijk is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF). Dit is de beroepsorganisatie voor fysiotherapeuten. Het KNGF stelt strenge eisen en alle fysiotherapeuten die hieraan voldoen, worden opgenomen in het kwaliteitsregister. Onze praktijk is in dit register opgenomen. Binnen het KNGF zijn een aantal specialistenverenigingen actief. Zij richten zich op speciale beroepsterreinen binnen de fysiotherapie. Lidmaatschap van de specialistenvereniging betekent dat de praktijk beschikt over bekwaamheid of een behandelingsmethode die speciaal, herkenbaar, genormeerd en overdraagbaar is. Specifiek ontwikkeld voor een bepaalde cliëntengroep. Een groep onderscheidt zich door medische en/of maatschappelijke indicaties en is als zodanig formeel erkend door het bestuur van de KNGF.

De praktijk is ook lid van de volgende fysiotherapeutische specialistenverenigingen:

 • NVMT: Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie
 • NVFB: Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en Pre- en Postpartum Gezondheidszorg
 • NVFK: Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kinder- en Jeugdgezondheidszorg
 • NVA: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

De logopedisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. De ergotherapeuten zijn aangesloten bij beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Zowel de logopedisten als de ergotherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wat is jullie visie op samenwerking?

Zorg van deze tijd vraagt om samenwerking. Niet alleen de klacht waarvoor je fysiotherapie, andere paramedische zorg nodig hebt staat bij ons centraal. Wij voelen ons betrokken bij jou als persoon en je gehele welzijn. Samenwerking zorgt voor goede afstemming van zorg en integratie van de behandeling in het dagelijks leven. Uiteraard wordt slechts met jouw goedvinden overleg gevoerd met andere disciplines in en buiten het centrum. Daar waar nodig kunnen wij je helpen om de juiste persoon te vinden.

Hoe gaat deelname aan patiënttevredenheidsonderzoek van Qualiview in zijn werk

Na afronding van je behandeltraject, ontvang je, mits je daar mee hebt ingestemd een klanttevredenheidsonderzoek. Dit gebeurt per e-mail via firma Qualiview. Het invullen van deze vragenlijst is voor ons van grote waarde. Wij kijken serieus naar de uitkomsten van dit onderzoek en proberen onze zorgverlening daarmee te verbeteren. Daarnaast is er een zeer belangrijke andere functie van het onderzoek. De uitkomsten bepalen namelijk in toenemende mate hoe zorgverzekeraars hun zorg inkopen. De feedback wordt door hen bekeken en meegenomen in de beoordeling van kwaliteit van zorg. Wij bedanken je zeer hartelijk voor je medewerking! Meer informatie over het onderzoek vindt je op www.qualiview.nl.

Welke maatregelen treffen jullie in verband met het coronavirus
 • Wij verzoeken iedereen vanaf 13 jaar een eigen mondneusmasker te dragen bij bezoek aan onze praktijk.
 • Heb je klachten die kunnen duiden op het Corona-virus, zoals neusverkoudheid, koorts, kortademigheid of hoesten? Wij verzoeken je de afspraak te annuleren.
 • Neem zelf een handdoek mee naar de behandeling.
 • Wij verzoeken je om je handen te desinfecteren bij binnenkomst bij onze desinfectiezuilen.
 • Wij vragen je zo kort mogelijk van tevoren aanwezig te zijn voor je afspraak (vijf minuten).
 • Volg de looproute in onze praktijk.
 • Onze zorgverleners geven je tijdelijk geen hand om overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen. Alle zorgverleners hebben extra aandacht voor handhygiëne en worden al bij milde klachten getest op het coronavirus. Daarnaast zorgen wij voor extra schoonmaak behandelkamers.