tuina massage header

Tuina massage in Oss

Met Tuina massage wordt invloed uitgeoefend op energiestromen. Zo wordt het lichaam aangezet tot herstel.

Tuina massage is een traditionele Chinese geneeswijze met een grote variëteit aan massage- en manipulatietechnieken.

Direct een afspraak maken

Vakkundig opgeleid tot Tuina-therapeut.

In onze praktijk is Titia gespecialiseerd acupuncturist én Tuina-massagetherapeut. Ze volgde haar opleiding bij Qing-Bai, de Academie voor Chinese Geneeswijzen. Titia kijkt echt anders naar het lichaam en benadert aandoeningen en klachten vanuit de gedachte dat het lichaam als een systeem functioneert en balans nodig heeft.

Behandeling Tuina massage

De juiste behandeling voor jou!

Tuina is een meer dan vier eeuwen oude vorm van massage. Het is de voorloper van Shiatsu en komt van oorsprong uit China. Tuina gaat dieper dan een ontspanningsmassage. De traditionele Chinese geneeskunde onderscheidt twaalf meridianen. Deze meridianen verbinden organen, zintuigen en psyche met elkaar.

Soms raken deze meridianen geblokkeerd. Op deze meridianen kies je heel bewust punten voor de massage. Hiermee werk je aan het opheffen van blokkades door energiebanen te stimuleren. Het lichaam wordt op die manier aangezet tot herstel en ontspanning.

Voorafgaand aan de massage start Titia met een intake. Zo leert ze jou en je klacht kennen en bepaalt ze welke massagetechniek en aanpak past. Soms wordt Tuina-massage gecombineerd met acupunctuur. Ook is het mogelijk om Tuina als preventieve massage in te zetten, waarbij je algehele balans en welbevinden centraal staat.

Workshop Tuina-massage voor ouders

Regelmatig organiseren we een ‘tuina-massage workshop’ voor ouders met kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Natuurlijk is iedereen welkom, maar ouders met kinderen met ADHD, autisme, prikkelverwerkingsproblemen of slaapproblemen worden in het bijzonder uitgenodigd. Juist bij deze kinderen past Tuina-massage uitstekend. Tijdens de workshop gaat Titia met ouders aan de slag met massagetechnieken. Natuurlijk wordt ook uitleg gegeven over de traditionele Chinese geneeskunde en de werking daarvan.

Tijdens deze avond oefen je de technieken met elkaar zodat je ze daarna thuis kunt inzetten bij massage van je kind(eren). Titia is ervaren Tuina-therapeut én acupuncturist. In het verleden werkte zij als hulpverlener met jongeren met autisme, ADHD en angststoornissen.

Via onze nieuwsberichten houden wij je graag op de hoogte van deze workshops.

Afspraak maken