Acupunctuur Oss
Actueel
Hooikoortsbehandeling

Acupunctuur in Oss

Acupunctuur behoort tot de traditionele Chinese geneeskunde. Met het zetten van naaldjes op energiezones wordt invloed uitgeoefend op de energiestroom in het lichaam en gewerkt aan herstel van balans.

Direct een afspraak maken

De juiste therapeut

Acupunctuur in onze praktijk voldoet aan de hoge eisen die de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde stelt aan acupuncturisten. Onze acupuncturist Titia v.d. Werf in Oss is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Acupuncturisten worden regelmatig getoetst en gecontroleerd op de richtlijnen en behandelingen worden actief gevolgd.

Behandeling acupunctuur

De werking van acupunctuur gaat uit van het principe dat er zich in ons lichaam onzichtbare banen bevinden, de meridianen. Langs deze banen lopen twee tegengestelde krachten of energieën: Yin en Yang. De krachten lopen in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken en zich dan uiten in de vorm van ziekte of een aandoening.

Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan en ze vormen allemaal bij elkaar een energienetwerk. Hierop liggen de acupunctuurpunten die in contact staan met een bepaalde functie of een van de organen. Het netwerk heeft veel relaties, zodat een energieprobleem in bijvoorbeeld de dikke darmbaan, klachten kan geven aan de schouder, maar ook aan de dikke darm zelf (bijvoorbeeld obstipatie).

Op de punten in het energienetwerk zal de acupuncturist naaldjes in het onderhuids bindweefsel aanbrengen met als doel het lichaam weer in balans te brengen. Acupuncturisten vertrekken niet vanuit de klacht of de ziekte op zichzelf, maar vanuit het geheel.

Afhankelijk van je wens kan een behandeling van 30 tot 60 minuten worden ingepland. Tijdens de eerste afspraak brengt de acupuncturist je klacht in kaart. Daarbij wordt gekeken naar het ontstaan, het beloop en eventuele behandeling tot nu toe.

Daarnaast kijkt de acupuncturist naar je totale functioneren en belastbaarheid en eventuele bijkomende problemen (bestaand of in het verleden). Op basis van je verhaal worden de mogelijkheden voor acupunctuur met je besproken. De acupuncturist maakt een behandelplan en werkt van daaruit gericht aan het herstellen van balans en reductie van klachten.

Bij acupunctuur wordt gewerkt met wegwerpnaalden. Zo ben je verzekerd van een hoog hygiëneniveau. De praktijk neemt uiteraard geen enkel risico als het gaat om hygiëne tijdens de behandeling.

Het is afhankelijk van je hulpvraag en situatie welke meridianen in jouw lichaam behandeld worden en hoeveel behandelingen nodig zijn. Tijdens de intake kan de acupuncturist een indicatie geven van de verwachte behandelduur.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed?

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze en wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt worden de kosten soms wel gedeeltelijk vergoed.

Wil je meer weten over de vergoedingen en/of de tarieven van acupunctuur? Check de vergoedingen voor acupunctuur op Zorgwijzer of neem contact op met onze praktijkassistente voor meer informatie en de tarieven.