De juiste therapeut

Is je vraag gericht op bewegen, houding of leefstijl? Onze praktijk in Oss biedt fysiotherapie en méér. Wij hebben een breed aanbod van specialisten. Zij zijn allen gedreven en gericht op het inperken van je klachten.

De juiste specialist voor je vraag

In onze praktijk is jong tot oud welkom met alle vragen gericht op bewegen, houding en leefstijl. Kennis en ervaring wordt gebundeld. Daardoor ontstaat een aanpak gebaseerd op de nieuwste inzichten. Eén die altijd past bij jou.

fysio oss - content

Over de praktijk

Deskundige fysiotherapie en méér in Oss-Noord

Zorg van deze tijd vraagt om samenwerking en een persoonlijke aanpak. Een aanpak die altijd gericht is op jou en je vraag. Met aandacht wordt gewerkt aan herstel en optimaal hervatten van je activiteiten. Dit is waar Bruyst Oss voor staat.

  • Onze aanpak is geheel afgestemd op jou en je vraag
  • Door de combinatie van expertises in de praktijk zetten we ons in voor de beste zorg voor jou, dit doen wij met zorgverleners buiten de praktijk
  • Bijscholing en uitwisseling van kennis staat bij ons centraal
  • De kwaliteit van onze zorg wordt continu geëvalueerd en aangepast

Fysiotherapie en méér in Oss

Wat beweegt jou!?

Bij Bruyst Oss kun je terecht voor diverse behandelingen waaronder fysiotherapie. Onze therapeuten zijn bekwaam op het gebied van bewegen. Daarbij kunnen ze je ook begeleiden bij aandoeningen aan de organen, zoals het hart en longen en het zenuwstelsel.

Alle therapeuten die bij Bruyst Oss werken, zijn algemeen fysiotherapeut. Als aanvulling hierop hebben zij zich allen een specialisatie binnen het vak fysiotherapie. Denk hierbij aan manuele therapie en fysiotherapie gericht op sport. Ook kunnen onze therapeuten behandelen met innovatieve technieken als shockwave, epte, dry needling en medical taping. Indien nodig werken onze therapeuten samen om zo de beste behandeling te kunnen bieden die bij jou past.

Bruyst Oss is overtuigd van de kracht van persoonsgerichte paramedische zorg. Zo werken wij met onze aanpak aan jouw herstel en voorkomen we erger. Dit doen wij multidisciplinair, want naast fysiotherapie kun je bij ons ook terecht voor ergotherapie, alternatieve therapie, diëtetiek, podotherapie en kindertherapie. Kennis en ervaring wordt gebundeld om je zo goed mogelijk te helpen en je de beste zorg te kunnen geven. Jouw vraag gericht op bewegen staat centraal bij ons.

Behandeling fysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Als je in de praktijk in Oss komt voor fysiotherapie, start de fysiotherapeut met een intake. Deze intake legt de basis voor de rest van het behandeltraject. Onderzoek volgt vaak op de intake en geeft de fysiotherapeut waardevolle informatie over je klacht of aandoening.

De tot dan toe verzamelde informatie is de basis van het behandelplan. Uiteraard wordt dit plan goed met je besproken. Tijdens het behandeltraject evalueert de fysiotherapeut de behandeling regelmatig en waar nodig wordt de behandeling bijgesteld.

De fysiotherapeut is specialist in bewegen. In onze praktijk in Oss staan we voor je klaar voor zowel begeleiding bij blessures als revalidatie na een operatie of fysiotherapie voor chronische beperkingen. Voorbeelden van hulpvragen waarmee patiënten bij ons komen zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn, nek-, schouder- of rugpijn, tenniselleboog, schouderpijn, een verstuikte enkel, bandletsel aan knieën, revalidatie naar een herseninfarct, revalidatie na een operatie, klachten door een verkeerde houding, artritis, claudicatio intermittens of lichamelijke klachten door overgewicht.

Afspraak maken
Fysiotherapie Oss - content

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

Nee, de vergoeding voor fysiotherapie is bijna altijd vanuit je aanvullende verzekering. In jouw polis kun je nakijken of, en hoeveel, behandelingen voor fysiotherapie je vergoed krijgt. Een uitzondering hierop is wanneer je een chronische indicatie hebt voor fysiotherapie. Vanaf de 21e behandeling krijg je dan wel een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Wil je meer informatie over de vergoedingen voor fysiotherapie? Neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij kan dit voor je nakijken en meer informatie geven.

Welke tarieven hanteren jullie voor fysiotherapie?

De tarieven die wij hanteren kun je opvragen bij de praktijkassistente. Je hoeft de behandeling alleen zelf te betalen indien je niet of onvoldoende verzekerd bent. Na de behandeling betaal je dan eenvoudig bij de praktijkassistente aan de balie.

Is een verwijzing van mijn huisarts nodig voor fysiotherapie?

Een verwijzing van de huisarts is in de meeste gevallen niet nodig voor fysiotherapie bij Bruyst in Oss. Je kan gewoon contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Er is een uitzondering. Voor een fysio behandeling aan huis (in Oss) en voor chronische indicaties is er wel altijd een verwijzing van de behandelend arts nodig.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om van mijn klacht af te komen?

Dit is lastig te zeggen omdat iedere klacht en ieder mens anders is. Tijdens de intake zal de fysiotherapeut het behandelplan met je bespreken en indien gewenst een schatting maken van het verwachte aantal behandelingen. Tussentijds wordt er altijd geëvalueerd en kan het aantal behandelingen worden bijgesteld. Indien zinvol en door jou gewenst werken wij met innovatieve behandeltechnieken als shockwave, Epte, echografie en dry needling, voor een spoedig herstel.