kleuter houding

Kleuters en hun lichaamshouding

Een verkeerde lichaamshouding kan al op kleuterleeftijd ontstaan of aanwezig zijn. Is de lichaamshouding van je kleuter opvallend? Met helder advies en begeleiding van de kinderfysiotherapeut bereik je ook op deze leeftijd al veel.

Direct een afspraak maken

Voor iedere hulpvraag van je kind de juiste specialist en behandeling

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Hoe is de lichaamshouding van jouw kleuter?

De basis voor een goede houding wordt al ontwikkeld op jonge leeftijd. Ook bij een kleuter kan dus al sprake zijn van een onjuiste lichaamshouding. Je kind zal hier zelf niet zo veel van merken en kan dit meestal nog nauwelijks bij zichzelf corrigeren. Daarom is het belangrijk dat ouder(s), verzorgers of anderen die veel met het kind omgaan alert zijn op een eventuele verkeerde lichaamshouding en er met de juiste adviezen en tips voor stimulering mee omgaan.

Een verkeerde lichaamshouding is niet altijd gemakkelijk te signaleren, maar toch zijn er enkele voorbeelden te noemen waaraan je dit kunt merken. Wanneer je kind veel zit te wiebelen of moeilijk stil kan zitten, vaak scheef op de stoel hangt of zit, beperkingen heeft in de motoriek of anders loopt kunnen dat signalen zijn van een onjuiste houding of beweging. Als je kind leert zwemmen kan het zijn dat het moeite heeft met het aanleren van de juiste zwemslag, wat zou kunnen wijzen op een bewegingsbeperking in de rug. Omdat de basis voor onze houding op jonge leeftijd wordt gelegd is het van belang al bij jonge kinderen te letten op houdingsproblemen. Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de correctie van houdingsproblemen.

Jonge kinderen met een verkeerde houding of bewegingsbeperkingen zijn in onze praktijk in goede handen. Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd en ervaren in de behandeling hiervan. Bij een verkeerde houding zal de kinderfysiotherapeut je kind behandelen. Daarbij staat je hulpvraag centraal en zal er worden gewerkt aan de correctie van de houding en mobiliteit. Met behulp van (kinder)manuele therapie kunnen soms bewegingsbeperkingen worden opgeheven. Er wordt dan gewerkt met zeer lichte en pijnloze mobilisaties, speciaal voor kinderen.

Maak direct een afspraak