Je eigen weg naar zelfstandigheid

Je vindt het belangrijk om taken zelfstandig te kunnen uitvoeren en doet dat steeds meer op je eigen manier. Als dit niet vanzelfsprekend gaat kun je met al je vragen en voor training terecht bij onze ergotherapeut.

Direct een afspraak maken

Wat heb jij nodig?

Op jouw leeftijd is het zelfstandig uitvoeren van taken belangrijk en prettig. Je ontwikkelt je eigen manier van zelfstandigheid en hebt de hulp van je omgeving steeds minder nodig. Soms gaat zelfstandig handelen niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld door een beperking. Het is belangrijk om je niet zomaar neer te leggen bij het niet kunnen uitvoeren van een taak, maar om te kijken of er toch een manier is waarop je taken die je graag zelf wilt doen ook zelf kunt uitvoeren.

De ergotherapeut heeft verstand van hulpvragen rondom zelfredzaamheid. Samen met jou en/of je ouders wordt gezocht naar mogelijkheden om het functioneren te vergemakkelijken en door training en compensatie te komen tot meer zelfstandigheid in het handelen.

Bij de eerste afspraak vindt er een gesprek plaats, gevolgd door een observatie en onderzoek. Daarmee wordt een goed beeld verkregen van de mogelijkheden, de actuele manier van handelen en wat je graag veranderd wil zien. De behandeling bestaat uit het structureel werken aan het zelfstandig kunnen uitvoeren van een handeling of taak. De (kinder)ergotherapeut werkt altijd vanuit een positieve sfeer, zodat vertrouwen ontstaat in het zelfstandig handelen.

Maak direct een afspraak