Voeding, wat past bij jou!?

Gezond eten is niet altijd even makkelijk. Er is heel veel te koop, maar lang niet alles is even goed voor je. Zeker voor jongeren is het vaak best een uitdaging om een passend voedingspatroon te vinden. Toch gaat lekker en gezond samen. Onze kinderdiëtist weet hoe.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist voor jou!

Gezonde voeding bestaat uit voldoende mineralen, vitaminen, de juiste vetten en eiwitten en daarnaast uit beperkt gebruik van suiker, zout en conserveermiddelen.

Vaak is het voor jongeren extra verleidelijk om te kiezen voor eten met ongezonde voedingsstoffen die zitten in fastfood, snacks en frisdrank. Het te veel eten van ongezonde voeding kan leiden tot overgewicht of je futloos voelen.

Daarnaast kunnen ook eetziekten zoals anorexia nervosa of boulimia tieners in hun greep krijgen. De kinderdiëtist geeft tips over voeding en leefstijl en kijkt wat bij jou past.

De diëtist geeft ook advies bij voedselallergie, overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen, buikklachten, stress en huidproblemen.

Welke behandeling is geschikt voor jou?

Onze diëtist is speciaal opgeleid in advies over passende voeding voor kinderen en jongeren. Dat betekent dat ze je veel kan vertellen over juiste voeding en leefstijl. Heb je een allergie, overgewicht, ondergewicht, een ziekte of aandoening óf wil je graag advies over wat voor jou een gezond voedingspatroon is. Daarbij staat voorop dat er niet alleen wordt gekeken naar wat goed voor je is, maar ook naar wat lekker is en wat past bij jou. Alles wordt afgestemd op jouw ontwikkelingskenmerken, want goed voedingsadvies of dieetadvies is echt maatwerk.

Tijdens de eerste afspraak zal de diëtist je veel vragen over je wat je eet, hoe je beweegt en hoe je verder leeft. Daarnaast zal ze graag willen weten welke beperkingen je ervaart op gebied van voeding. Eventueel aangevuld met enkele metingen, werkt de diëtist aan een passende behandeling voor jou.

Afspraak maken
of bel 073 684 7100