jongere sociaal emotioneel

Ruimte innemen, gehoord worden en je sterk voelen

Je wordt steeds zelfstandiger, maar kunt er last van hebben dat je soms wat onzeker bent in het maken van bepaalde keuzes of in bepaalde situaties. In ons centrum helpen we je door samen met jou te werken aan je weerbaarheid.

Direct een afspraak maken

Voor iedere hulpvraag de juist specialist en behandeling

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Sociaal emotionele problemen bij jongeren

Weerbaarheidstraining, waarom jij?

Op jouw leeftijd word je steeds zelfstandiger en dat wil je ook. Je ouders spelen een andere rol in je leven dan vroeger en keuzes maak je vaker zelf. Het is soms lastig om in te schatten welke keuzes je zelf kunt maken en bij welke het fijn is om hulp van je omgeving te krijgen. Je vindt het misschien moeilijk om hulp te vragen, om te gaan met gevoelens of om op school, tijdens het sporten of thuis met leeftijdsgenoten in contact te treden. Je hebt er niet altijd zin in of het voelt ongemakkelijk of spannend. Het kan zijn dat je moeite hebt met concentreren, faalangst ontwikkelt, gaat pesten of gepest wordt, je somber voelt, hyperactief of niet goed weet hoe je sociale contacten moet aangaan. Je voelt je niet weerbaar.

Bij ons in de praktijk kunnen we je helpen met weerbaarheidstraining. De keuze om individueel aan de slag te gaan met je weerbaarheid, of om dat in een groep te doen, maak je samen met de weerbaarheidscoach.

Maak direct een afspraak