Houding bij jongeren

Bij houdingsproblemen is het doel van de behandeling dat je onder deskundige begeleiding, al dan niet met gebruik van hulpmiddelen, leert wat een goede en juiste houding is en hoe je hier een gewoonte van kunt maken.

Direct een afspraak maken

Voor iedere hulpvraag de juiste specialist en behandeling

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Minder klachten door een gezonde lichaamshouding? Dat kan bij ons!

Je houdingsprobleem kan aangeboren of aangeleerd zijn. Hoe dan ook kun je flink last hebben van klachten door een verkeerde lichaamshouding. In onze praktijk weten we veel van bewegen en houding. Als je last hebt van een verkeerde houding en daar wat aan wilt veranderen dan kun je bij ons terecht.

In je wervelkolom zitten een aantal natuurlijke krommingen. Dat kun je zien als je vanaf de zijkant tegen een wervelkolom aankijkt: een lichte holling in de nek, een bolling in de bovenrug en weer een lichte holling in de onderrug. Als deze balans in je wervelkolom bij jou anders is, kun je allerlei klachten ontwikkelen, zoals rugpijn, nekpijn of hoofdpijn.

Die verkeerde lichaamshouding kan aangeboren of aangewend zijn. Aangeboren is het als je een scheefstand van je wervelkolom hebt. Vaker ontstaan klachten doordat je vaak in dezelfde houding zit, onderuitgezakt zit en/of de houding van je hoofd niet goed is. Dit gebeurt vaak bij gebruik van een telefoon, een tablet, laptop en/of de computer. Als je daarmee bezig bent, zit je vaak (onbewust) voorovergebogen of half onderuitgezakt. Als de stand van je rug en hoofd niet goed is, kun je klachten krijgen.

Houdingsproblemen komen vooral voor in een periode dat je groeit met als oorzaak een verkeerde zithouding, verkeerd staan en/of lopen. Tegenwoordig zien we steeds meer jonge mensen met een kyfose (sterk voorovergebogen bovenrug) of een scoliose (een zijwaartse kromming in de rug). De fysiotherapeut weet precies hoe je lichaamshouding zou moeten zijn. Helaas is het best lastig om een houding die je gewend bent te veranderen. De fysiotherapeut begeleid je hierbij. Met aandacht voor je zithouding, je houding bij staan en de positie van je hoofd, schouders en je lichaam in zijn geheel, wordt gewerkt aan verandering. In jouw tempo, met aandacht en zo dat jij er blijvend profijt van hebt!

Maak direcht een afspraak