Zorg die past bij jou!

Wat heb jij nodig om je doel te bereiken? Onze behandelaars zijn ervaren en begeleiden je met al je vragen op gebied van bewegen, communicatie, voeding, schoolse taken, zelfstandig functioneren of prikkelverwerking.

Direct een afspraak maken

Behandeling voor jongeren

Jij bent het vertrekpunt. Wij werken met aandacht en ervaring aan jouw hulpvraag.

Onze praktijk heet kinderpraktijk, maar ook als je 12 tot 18 jaar oud bent kun je uitstekend in onze praktijk terecht voor behandeling. Ons team van therapeuten heeft zich speciaal geschoold in de behandeling van kinderen en jongeren zoals jij, tot een leeftijd van 18 jaar.

Alle therapeuten in de praktijk hebben zich op een bepaalde manier gespecialiseerd in hun eigen vakgebied. Wij werken met een kinderteam en een team dat volwassenen behandelt. Jongeren die naar onze praktijk komen worden meestal niet alleen door de kindertherapeut gezien, maar ook door een gespecialiseerde therapeut uit het 'volwassenen- team'. Meestal wordt na de intake bekeken welke behandeling het beste past bij jouw hulpvraag, leeftijd en fysieke ontwikkeling.

In de praktijk vind je verschillende behandelruimtes, zoals ruimtes voor een-op-een behandeling en behandelkamers die gebruikt worden voor groepstrainingen.

De eerste afspraak

Een eerste afspraak kunnen jij of je ouders maken door te bellen naar onze praktijk. De praktijkassistente maakt de afspraak en luistert goed naar de reden van je komst en de best passende therapeut. De meeste jongeren komen op de eerste afspraak met hun ouders of verzorgers. Ouders / verzorgers kennen het verloop van je ontwikkeling toen je klein was vaak goed en de therapeut wil daar graag meer over weten.

Als je bij ons in de praktijk komt voor behandeling, hebben jij en je ouders een vraag waarmee je geholpen wilt worden. Dit noemen we de hulpvraag. Die hulpvraag kan op allerlei gebieden liggen, zoals 'ik heb pijn aan mijn knie met voetbal', 'het lukt me niet om me te concentreren op school', 'ik adem altijd door mijn mond ', ik kom altijd overal te laat', 'ik plas ´s nachts soms nog in bed' of 'mijn handschrift is slecht leesbaar'.

De therapeut begint met het goed in beeld brengen van jullie hulpvraag en wil ook graag weten hoe het probleem is ontstaan en hoe je ontwikkeling tot nu toe is verlopen. Er wordt goed naar jou en/of je ouders geluisterd en er worden vragen gesteld. Vaak volgt daarna onderzoek om meer informatie te krijgen over de oorzaak, toedracht, mogelijkheden of lichamelijke beperkingen. Als de expertise van je therapeut niet voldoende is, kan hulp nodig zijn van een andere zorgverlener of een arts.

Voordat behandeling start, wordt een behandelplan gemaakt waarin staat wat de therapeut gaat doen. Na enige tijd wordt dit behandelplan opnieuw besproken. Merk je verbetering? Heb je intussen een andere hulpvraag? Verloopt de behandeling naar wens? Tijdens deze tussenevaluatie wordt het plan bijgesteld. Is behandeling niet langer nodig? Dan wordt de behandeling gestopt.

Maak direct een afspraak