Slikken, eten en drinken bij baby of dreumes

Sommige baby's of jonge kinderen hebben moeite met drinken, eten en/of slikken als gevolg van een medisch probleem of een onprettige ervaring. Als dit opvalt bij jouw kind kan het begeleid en behandeld worden door de expert voor zuigelingen en dreumesen op dit gebied: de preverbaal logopedist.

Direct een afspraak maken

Voor iedere hulpvraag van je baby of dreumes de juiste specialist en behandeling

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Slik-, eet- en drinkproblemen bij baby's en dreumesen

Al direct na de geboorte heeft je baby een grote zuigbehoefte en de eerste maanden bestaat de voeding uit moedermelk of het drinken uit een flesje. Na deze eerste maanden zal je baby te maken krijgen met verschillende soorten voedsel en drinken.

Soms is er een medisch probleem, waardoor een baby of jong kind moeite heeft met drinken of eten, maar het kan ook het gevolg zijn van een minder prettige ervaring van het kind. Bij de volgende signalen bij het eten en drinken kan de prelogopedist je kind begeleiden en behandelen, namelijk als je baby of kind:

  • Moeite heeft met drinken uit de borst of fles
  • Refluxklachten heeft
  • Problemen met het eten van een lepel heeft
  • Weigert te eten of weinig eet
  • Te traag of te snel eet
  • De neiging heeft tot kokhalzen

Ook geeft de prelogopedist begeleiding in het eten en drinken, nadat een kind sondevoeding heeft gehad. Soms kunnen eet- drink- en slikproblemen te maken hebben met een verstoring in de prikkelverwerking.

Kinderlogopedie bij je thuis

De preverbale logopedist behandelt bij jou aan huis, omdat dit voor je jonge kind het prettigst is. Bovendien geeft dit haar de mogelijkheid tot het geven van praktische tips. Het doel van de behandeling is het verbeteren van het drinken en eten, zodat je kind voldoende eet en drinkt en dit op een veilige manier verloopt. De preverbale logopedist zal ouder(s) nauw bij de behandeling betrekken en indien nodig ook andere familieleden of bijvoorbeeld de leidsters van de kinderopvang.

Afspraak maken