Onrust en spanning bij baby’s

Veel onrust of spanning bij je baby of jonge kind kan de ontwikkeling van onder meer de motoriek nadelig beïnvloeden. Heeft jouw baby of dreumes ook last van bewegingsonrust, is er sprake van veel huilen en overstrekken? Ons kinderteam staat voor je klaar!

Direct een afspraak maken

Voor iedere hulpvraag van je kind de juiste specialist en behandeling

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Onrust en spanning bij baby’s en dreumesen

Elk kind is wel eens onrustig of gespannen, maar als dit vaak voorkomt belemmert dit je kind in de ontwikkeling. Er kan een patroon ontstaan van onrust, dat met de juiste begeleiding kan worden doorbroken. Enkele symptomen van spanning en onrust zijn: onrust in het bewegen, overstrekken, veel huilen, wapperen met de armen en/of met de benen trappelen. Dit helpt je kind niet in het vinden van rust en versterkt het patroon van spanning en onrust: er is een vicieuze cirkel ontstaan.

Onze ervaring en kennis kunnen je baby of dreumes helpen

Tijdens het eerste onderzoek en observatie zal de kinderfysiotherapeut naar je kind kijken met een deskundige en brede blik. Zij bespreekt de ontwikkeling tot nu toe en inventariseert en onderzoekt of er onderliggende factoren ten grondslag liggen aan de onrust en spanning. Om te zorgen dat je kind zich prettiger zal gaan voelen zullen er hanteringadviezen worden gegeven en advies over verbetering van de houding.

Omdat de prikkelgevoeligheid van een jong kind soms een relatie heeft met voeding, drinken en eten kan de kinderfysiotherapeut ook voorstellen om de expertise in te roepen van de kinderlogopedist en de kinderergotherapeut, specialisten op dit gebied. Soms is een aanvullend oordeel of overleg nodig en zullen wij, na overleg met jou, ook de hulp inroepen van een kinder- of jeugdarts, de wijkverpleegkundige, een osteopaat of andere zorgverlener(s).

Afspraak maken