Zit met Pit!-programma

Het interactieve lesprogramma Zit met Pit! is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen van de basisschool en is gericht op het aanleren van een goede (zit)houding op school en thuis.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De oefentherapeut Cesar, de kinderfysiotherapeut én de kinderergotherapeut zijn echte specialisten als het gaat om bewegen, houding en goed zitten. Samen maken zij zich sterk om klachten als gevolg van verkeerd zitten of verkeerd beeldschermgebruik, tegen te gaan. Op diverse basisscholen in de regio is er Zit met Pit! Praktisch en leuk. Niet belerend, maar vertrekkend vanuit wat wél kan en goed gaat. Bewustwording, actief oefenen en inslijpen van gedrag, dat is waar onze therapeuten met de kinderen aan werken in deze training!

Het Zit met Pit!-programma

Wat beweegt jouw kind!?

Met het Zit met Pit! lesprogramma wordt op school, meestal in groep 5 en 6, gewerkt aan een gezonde houding en aandacht gegeven aan gezond gedrag bij het zitten, bewegen en computergebruik. Door in verschillende leeftijdsgroepen een stevige basis te leggen met betrekking tot een goede houding en goed bewegen bij beeldschermgebruik, zal dat zijn vruchten afwerpen op latere leeftijd.

De lessen worden gegeven in de klas en bestaan uit 3 tot 4 lessen van ongeveer 1 uur. Hierin wordt uitgebreid uitgelegd hoe ons lichaam in elkaar zit, wat het belang is van een goede houding en wat een juiste werk- en zithouding is. Wij gaan ook uitgebreid in op het belang van goed en tijdig bewegen.

Omdat er meerdere lessen worden gegeven is er veel ruimte voor herhaling, zodat een juiste houding en beweeggedrag kunnen worden geautomatiseerd. Tijdens het programma komen de kinderen samen met de leerkracht en ouder(s) in beweging en omdat kinderen overal dezelfde boodschap krijgen namelijk "Zit met Pit!" wordt het gevoel versterkt en levert inspiratie op.

Het lesprogramma is gebaseerd op het typetje Pietje Pit en is compleet uitgewerkt, speels en interactief. Bij de les horen een kleurrijk werkboek en een digitale herhalingsles, die wordt gegeven in spel- en gamevorm en dit alles wordt begeleid door een professionele kindertherapeut. Zij geeft ook informatie aan ouder(s), de kinderen krijgen een officieel diploma en concrete tips waarmee ze verder kunnen. De resultaten kunnen worden gemeten omdat er een officiële begin- en eindtoetsing is.

Deelname van een school aan het Zit met Pit! is een signaal dat de school het belangrijk vindt om mee te werken aan een goede basis wat betreft houding en bewegen. Zeker in deze moderne tijd waarin beeldschermgebruik niet meer is weg te denken.

Maak direct afspraak

Veelgestelde vragen

Wordt Zit met Pit vergoed?

Zit met Pit valt onder de Gezonde School interventies en scholen kunnen er budget voor aanvragen. Wij geven graag meer informatie of maken een offerte op maat!

Als je met je kind voor een individuele hulpvraag komt op gebied van houding en bewegen wordt de therapie vergoed vanuit de basiszorgverzekering kinderfysiotherapie of ergotherapie.

Geven jullie ook voorlichting aan leerkrachten en ouders?

Wij geven geaccrediteerde trainingen aan leerkrachten, die bijvoorbeeld kunnen worden gehouden tijdens een studiedag. Met goede kennis over een juiste en gezonde houding bij het zitten, bewegen en computergebruik kunnen zij beter letten op dit gedrag bij de leerlingen in de klas en leren hoe ze de kinderen kunnen motiveren.
Voor ouders organiseren wij regelmatig workshops.