Orthomoleculaire therapie voor je kind

Bij de orthomoleculair therapeut kun je met je kind terecht voor advies over voeding en aanvullende natuurlijke supplementen om zo de gezondheid te bevorderen en het lichaam aan te zetten tot herstel.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De orthomoleculaire therapeuten in onze praktijk zijn in de basis paramedicus. Dit zorgt ervoor dat ze een zeer gedegen kennis hebben van het lichaam, bewegen en leefstijl van kinderen. De studie orthomoleculaire therapie in combinatie met de kennis van het menselijk lichaam, is van enorme waarde.

Meer over orthomoleculaire therapie

Voor balans en een gezonde leefstijl

De orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut werkt volgens de holistische visie dat alles met elkaar is verbonden en kijkt daarom niet alleen naar de specifieke klacht, maar naar het lichaam als geheel.

Tijdens de intake en het onderzoek gaat de orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut na welke energieblokkades er bij je kind zijn. Energieverstoringen kunnen eventueel worden gemeten. Ook worden de toxische belasting, voedingswaardetekorten en emotionele verstoringen hiermee opgespoord. De orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut kan bepalen hoe de opname van diverse voedingsstoffen bij je kind verloopt en kan een ontlastings- en bloedonderzoek laten plaatsvinden, dat naar een speciaal laboratorium opgestuurd wordt. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Op basis van de bevindingen wordt er een behandelplan speciaal voor jouw kind opgesteld. Je krijgt een gericht voedingsadvies en eventuele tekorten worden aangevuld met voedingssupplementen. Zo kan de kwaliteit van de cellen herstellen. Gebruik van extra vitaminen en mineralen naast de normale gevarieerde voeding geeft 70% minder kans op welvaartziekten. Voedingssupplementen mogen echter niet gezien worden als vervanging van de dagelijkse gevarieerde voeding. Alles in balans. Dat is waar de orthomoleculair therapeut voor staat.

Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Vergoedt de zorgverzekeraar orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie valt onder Alternatieve Zorg. De orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut is lid van de beroepsorganisatie voor natuurgeneeskundigen BATC: de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument. Helaas vergoedt niet iedere zorgverzekeraar therapie bij deze beroepsvereniging. De BATC zorgverlener wordt niet vergoed door de VGZ-groep (incl. IptiQ), DSW, Pro-Life, de Amersfoortse en Zorg en Zekerheid.

Wat zijn de tarieven voor orthomoleculaire therapie?

De eerste afspraak bestaat uit een intake en behandeling en kost € 98,=. Deze behandeling duurt ongeveer dertig minuten. De kosten voor een vervolgbehandeling van drie kwartier zijn € 73,50 en een vervolgbehandeling van 30 minuten € 49,00. Meestal bestaat een orthomoleculair adviestraject uit twee tot vijf consulten verdeeld over enkele maanden.