medical taping kind header

Medical taping bij kinderen

Medical taping is effectief bij de behandeling van overbelasting van pezen en spieren en bij sportblessures bij kinderen en jongeren. De tape heeft een rekkende werking, waardoor spieren gestimuleerd of ondersteund worden in hun functie.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Tijdens de behandeling van je kind kan de fysiotherapeut medical taping inzetten. Fysiotherapeuten die met deze tape werken hebben een cursus gevolgd, zodat ze de tape op de juiste wijze aan kunnen leggen. Daarbij is goede kennis van de anatomie van kinderen belangrijk. Vaak wordt tijdens de behandeling een proeftape aangelegd, die bij succes wordt herhaald.

Behandeling met medical tape

Medical tape wordt al jaren toegepast bij topsporters en de ‘kleurtjes-tape’ valt altijd op als je kijkt naar een hockey-, voetbal- of tenniswedstrijd. Deze tape is ook heel goed inzetbaar bij spier-, gewrichts- of peesblessures en de tape heeft niet alleen een ondersteunende, maar ook sturende functie. Dit komt door de sterk rekkende werking ervan.

De tape kan na toepassing 4-10 dagen blijven zitten, afhankelijk van de techniek die is gebruikt, het huidtype en de plaats op het lichaam waar het is aangebracht. Met de tape kun je gewoon douchen, zwemmen of in bad gaan. De kans op huidirritatie is klein omdat de tape ademt en vocht afvoert.

Afspraak maken
medical taping kind content