Kindermanuele therapie

Kinderen kunnen pijn- en beweegklachten krijgen als gevolg van bewegingsbeperkingen (‘blokkades’). De kindermanueel therapeut helpt deze bewegingsbeperkingen op te heffen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De kindermanueel therapeut is een manueel therapeut die zich heeft gespecialiseerd in bewegingsbeperkingen bij kinderen en staat ingeschreven bij de European Workgroup for Manual Medicine (EWMM).

Inschrijving in dit register waarborgt het kwaliteitsniveau middels na- en bijscholing. Onze therapeut is zeer ervaren en werkt doelgericht vanuit betrokkenheid en met aandacht.

Behandeling Kindermanuele therapie

Vanuit oprechte betrokkenheid met het kind!

Een kindermanueel therapeut is een manueel therapeut die zich door het volgen van extra opleidingen heeft gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Door het volgen van deze opleidingen is zij gespecialiseerd in de orthopedische ontwikkeling van baby's en kinderen en daarmee in bewegingsbeperkingen. Bij de behandeling past zij zachte, specifieke behandeltechnieken toe om de ongunstige situatie in bijvoorbeeld de wervelkolom, de bovenste nekgewrichtjes of het bekken te stabiliseren. Het gaat hier altijd om een milde mobilisatie. Na gemiddeld 3-4 behandelingen is er vaak al sprake van een normalisering van de beweeglijkheid.

Tijdens de eerste afspraak zal er een vraaggesprek plaatsvinden met daarna een lichamelijk onderzoek. Bij dit onderzoek wordt er gekeken naar de ontwikkeling van je baby of kind, naar de mobiliteit van de gewrichten (heupen, bekken, nek etc.) en naar de motoriek en de kracht. Daarna zal uitvoerig worden uitgelegd wat de bevindingen zijn, waarbij altijd wordt aangegeven wat normaal is en zo hoort te zijn, maar ook wat afwijkend is en in welke mate. Na dit lichamelijk onderzoek wordt met je besproken wat de beste behandeling is voor jouw kind.

Afspraak maken