Kinderergotherapie header

Kinderergotherapie

De kinderergotherapeut is er voor kinderen die om welke reden dan ook alledaagse handelingen niet naar wens kunnen uitvoeren. In de volle breedte kijkt de ergotherapeut mee naar oplossingen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De kinderergotherapeut heeft zich toegelegd op de begeleiding van kinderen die door problemen met bepaalde dagelijkse handelingen of andere taken in het dagelijks leven zich niet helemaal goed kunnen ontwikkelen. De kinderergotherapeut weet als geen ander hoe het probleem geanalyseerd en opgelost kan worden. Ze is er voor training en praktische adviezen.

De ergotherapeut adviseert ook over de aanschaf van hulpmiddelen, van schrijfmateriaal tot schoolmeubilair en helpt je indien nodig met de aanvraag van deze hulpmiddelen.

Behandeling Kinderergotherapie

De juiste zorg en aandacht voor jouw kind!

De ergotherapeut start met een intake en onderzoek. De reden daarvoor is dat zij precies wil weten waar de hulpvraag ligt en vanuit welke doelen gewerkt wordt. De behandeling is altijd spelenderwijs. Plezier voor het kind staat voorop! Ouders / verzorgers en school worden actief betrokken bij de behandeling. Zorg die past bij jouw kind, dat is waar onze kinderergotherapeuten voor staan.

Wat de behandelmethodes zijn? Dat hangt natuurlijk helemaal af van wat het behandeldoel is. De expertise van de kinderergotherapeut ligt bijvoorbeeld bij de zelfinstructiemethode van Meichenbaum (ook wel bekend als de vier-beertjes-methode), spelen in de hangmat, sensomotorische oefeningen en de kids skills-methode, waarbij kinderen leren op een positieve, constructieve manier problemen te overwinnen door nieuwe vaardigheden te leren, werken aan de schrijfmotoriek, het werkgeheugen of praktische vaardigheden.

Als je twijfelt of kinderergotherapie bij je kind past, bel dan gerust. We overleggen graag of doen een vrijblijvende screening.

Kinderergotherapie content
Afspraak maken