De diëtist voor kinderen

Voeding - en daarmee energie - speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Onze kinderdiëtist staat klaar voor al je vragen over voeding en een passende leefstijl voor je kind.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Een kinderdiëtist heeft zich na de vierjarige HBO opleiding voor Voeding en Diëtetiek gespecialiseerd in de behandeling van en het geven van voorlichting en advies aan kinderen en hun ouder(s) op het gebied van juiste voeding en leefstijl, passend bij het individuele kind.

De adviezen van de kinderdiëtist zullen heel goed worden afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingskenmerken van je kind, want voeding- , dieet- en leefstijladvies is maatwerk! Zo krijg je de begeleiding die echt past bij je kind.

Behandeling bij de kinderdiëtist

Lekker en gezond eten, zoals dat bij jou past

Kinderen maken een enorme ontwikkeling door en om deze ontwikkeling goed te laten verlopen spelen verschillende aspecten een rol. Een belangrijke rol is weggelegd voor een goede gezondheid en goede groei en aan de basis hiervan ligt een gezonde voeding.

Het is belangrijk dat kinderen voldoende vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten binnenkrijgen. In de praktijk is het vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken en zo te komen tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Het aanbod in de supermarkten is enorm en hierbij is het ook nog belangrijk de voeding af te stemmen op de leeftijd en ontwikkelingskenmerken van je kind.

Daarnaast kunnen ook lichamelijke klachten een rol spelen (zoals voedselintolerantie) en zal het ene kind te veel eten en een ander te weinig of te eenzijdig.

Bij de eerste afspraak met je kind bij de kinderdiëtist zal zij ruim de tijd nemen om te luisteren naar je hulpvraag en die van je kind, waarbij eventuele medische problemen ook aan bod zullen komen. Zij zal met jullie bespreken hoe het is gesteld met de huidige voedingsinname, eventuele andere klachten en ook aandacht besteden aan het bewegingspatroon van het kind. Daarna zal zij een advies geven dat geheel is afgestemd op jouw kind.

Een eerste afspraak duurt een uur en het uitwerken van het daaropvolgende advies kost ongeveer 30 minuten tijd. Eventuele vervolgafspraken duren meestal 30 minuten.

Afspraak maken