Kinderbekkenfysiotherapie

Kinderbekken
fysiotherapie

De kinderbekkenfysiotherapeut helpt kinderen die problemen hebben met plassen, poepen of buikpijn, als gevolg van het niet goed kunnen aan- of ontspannen van de bekkenbodemspieren.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Een van de specialisaties binnen de kinderfysiotherapie is kinderbekkenfysiotherapie. Door het volgen van een 1 jaar durende post-HBO opleiding heeft onze kinderfysiotherapeut zich gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met plas- en/of poepproblemen.

Je kind is bij haar dan ook met alle problemen rondom de bekkenbodem in goede handen. Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen en oprechte betrokkenheid, zodat je kind zich veilig en begrepen voelt.

Behandeling Kinderbekkenfysiotherapie

Voor zorg die écht past bij jouw kind

De spierlaag onderaan het kinderbekken, de bekkenbodem, speelt een belangrijke rol bij het plassen en poepen. Het kind moet de bekkenbodemspieren goed kunnen aanspannen (ophouden van urine en ontlasting) en goed kunnen ontspannen als het naar de wc gaat.

De meeste kinderen worden zindelijk tussen de twee en vier jaar, maar om zindelijk te kunnen worden moet een kind dit kunnen, willen en ook begrijpen. Een kind moet ook kunnen aanvoelen of het moet poepen of plassen. Als het kind de bekkenbodemspieren niet goed kan aan- of ontspannen kunnen plas en/of poepproblemen ontstaan, al dan niet met buikpijnklachten. Deze hebben grote impact op het dagelijks leven en vaak is er schaamte bij het kind, zeker als het wat ouder wordt.

De kinderbekkentherapeut is er voor begeleiding en werkt doelgericht aan vermindering van de problemen met gerichte oefeningen en adviezen. Het vertrekpunt is altijd jouw kind, waarbij vanuit aandacht en betrokkenheid wordt gewerkt aan verbetering.

Kinderbekkenfysiotherapie content
Afspraak maken