Echografie bij kinderen

Echografie wordt in onze praktijk ook bij kinderen ingezet bij sportblessures of andere langdurige beweegklachten in bijvoorbeeld enkel, knie of schouder. Zo kan er sneller en gerichter een diagnose gesteld worden.

Direct een afspraak maken

De juiste expertise

Echografie is snel, pijnloos en ongevaarlijk. Wij werken met echoapparatuur die voldoet aan de ziekenhuisstandaarden. Onze echografist is uitstekend opgeleid, werkt met je kind op een kindvriendelijke manier en volgt een continu programma voor het up-to-date houden van vaardigheden.

Een diagnose stellen met echografie

Wat brengt het jou!?

De echografist begint met uitleg aan je kind hoe echografie in zijn werk gaat en zal pas starten als je kind zich helemaal op zijn/haar gemak voelt. De echografist werkt met een behandelkop (een probe) die met gel op het aangedane gebied wordt geplaatst. Geluidsgolven komen tot een beeld met grijstinten, waarop bot, vocht en weefsel als spieren, pezen of kalkafzettingen kunnen worden onderscheiden. De echografist is opgeleid om op de beelden te kunnen zien wat er in het lichaam gebeurt. In onze praktijk gebruiken we apparatuur van hoge kwaliteit en conform ziekenhuisstandaard en dit heeft een enorm positief effect op de beeldvorming.Tijdens het bewegen van het aangedane deel van het lichaam, wordt in beeld gebracht hoe de pijnlijke beweging ontstaat. Aan de hand van de beelden wordt een rapport gemaakt voor de fysiotherapeut waarbij je kind in behandeling is Deze neemt de verkregen informatie met jou en je kind door en draagt zorg voor het behandelplan.

Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Wordt echografie vergoed?

Echografie maakt deel uit van de behandeling. Ieder kind heeft recht op achttien behandelingen fysiotherapie plus eventueel nog extra behandelingen uit de aanvullende verzekering.

Is echografie pijnlijk of risicovol?

Nee, Het onderzoek is snel en pijnloos. De behandeling is ook zonder risico’s, waardoor het onderzoek indien nodig zonder problemen herhaald kan worden.

Wat is het verschil tussen echografie en MRI of röntgen?

Het verschil tussen echografie en bijvoorbeeld een MRI of röntgenfoto is dat bij echografie bewegend beeld verkregen wordt. Voor de fysiotherapeut is dit een groot voordeel. De echografist ziet wat er tijdens het bewegen gebeurt en krijgt zo een gericht beeld van de klacht. Het onderzoek is niet gevoelig en niet belastend voor het kind.