Volwassenenpraktijk
Kinderfysiotherapie Vught

Kinderfysiotherapie in Vught

Leren fietsen, springen, schrijven, klimmen, kruipen, rollen… niet ieder kind ontwikkelt deze vaardigheden vanzelf. Als je kind moeite heeft met bewegen of met de lichaamshouding, dan is de kinderfysiotherapeut er.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De kinderfysiotherapeut richt zich op hulpvragen die te maken hebben met bewegen en het bewegingssysteem van kinderen van 0 tot ongeveer 16 jaar. De kinderfysiotherapeut is de aangewezen persoon voor de behandeling van je kind omdat zij zich na het afronden van de fysiotherapie heeft gespecialiseerd met de driejarige opleiding (master)kinderfysiotherapie.

Soms is er meer nodig dan alleen kinderfysiotherapie. Samenwerking en kijken naar het welbevinden van het kind in de volle breedte, staat in onze praktijk voorop. Daarom werkt de kinderfysiotherapeut graag samen Zo krijgt je kind de zorg die écht bij hem of haar past.

Behandeling Kinderfysiotherapie

Passende zorg met aandacht voor jouw kind!

Tijdens de eerste afspraak wordt de ontwikkeling van je kind in kaart gebracht en eventueel onderzoek gedaan. Ook de hulpvraag van je kind komt uitgebreid aan de orde. De kinderfysiotherapeut betrekt ouders altijd nauw bij de behandeling. Zij voorziet van advies en geeft tips waarmee je het kind thuis kunt helpen.


Samenwerking binnen én buiten de praktijk is van grote waarde! Zeker bij wat complexere hulpvragen is het voor het welslagen van de behandeling belangrijk dat betrokkenen als leerkracht, leidsters van kinderdagverblijf, artsen of andere betrokkenen goed op de hoogte zijn over wat jouw kind nodig heeft. Ook binnen de praktijk werkt de kinderfysiotherapeut samen met bijvoorbeeld de kinderergotherapeut, kindermanueeltherapeut, kinderdiëtist en kinderlogopedist. Wij werken zo, dat je kind er zoveel mogelijk aan heeft.

Natuurlijk bespreekt de kinderfysiotherapie benodigde stappen in de behandeling continu en wordt goed afgestemd wat je wensen zijn voor overleg en centrale doelen in de behandeling. De kinderfysiotherapeut werkt open, transparant en met aandacht. Zorg die past bij jouw kind, dat is waar wij voor gaan!

Afspraak maken
Kinderfysiotherapie Vught content