Kinderfysiotherapie Vught

Kinderfysiotherapie in Vught

Leren fietsen, springen, schrijven, klimmen, kruipen, rollen… niet ieder kind ontwikkelt deze vaardigheden vanzelf. Als je kind moeite heeft met bewegen of met de lichaamshouding, dan biedt de kinderfysiotherapeut de beste hulp.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De kinderfysiotherapeut richt zich op hulpvragen die te maken hebben met bewegen en het bewegingssysteem van kinderen van 0 tot ongeveer 16 jaar. De kinderfysiotherapeut is de aangewezen persoon voor de behandeling van je kind omdat zij zich na het afronden van de fysiotherapie heeft gespecialiseerd met de driejarige opleiding (master)kinderfysiotherapie.

Soms is er meer nodig dan alleen kinderfysiotherapie. Samenwerking en kijken naar het welbevinden van het kind in de volle breedte, staat in onze praktijk voorop. Daarom werkt de kinderfysiotherapeut graag samen Zo krijgt je kind de zorg die écht bij hem of haar past.

Behandeling Kinderfysiotherapie

Passende zorg met aandacht voor jouw kind!

Tijdens de eerste afspraak wordt de ontwikkeling van je kind in kaart gebracht en eventueel onderzoek gedaan. Ook de hulpvraag van je kind komt uitgebreid aan de orde. De kinderfysiotherapeut betrekt ouders altijd nauw bij de behandeling. Zij voorziet van advies en geeft tips waarmee je het kind thuis kunt helpen.


Samenwerking binnen én buiten de praktijk is van grote waarde! Zeker bij wat complexere hulpvragen is het voor het welslagen van de behandeling belangrijk dat betrokkenen als leerkracht, leidsters van kinderdagverblijf, artsen of anderen goed op de hoogte zijn over wat jouw kind nodig heeft. Ook binnen de praktijk werkt de kinderfysiotherapeut samen met bijvoorbeeld de kinderergotherapeut, kindermanueeltherapeut, kinderdiëtist en kinderlogopedist. Wij werken zo, dat je kind er zoveel mogelijk aan heeft.

Natuurlijk bespreekt de kinderfysiotherapeut de benodigde stappen in de behandeling continu en wordt goed afgestemd wat je wensen zijn voor overleg en centrale doelen in de behandeling. De kinderfysiotherapeut werkt open, transparant en met aandacht. Zorg die past bij jouw kind, dat is waar wij voor gaan!

Afspraak maken
Kinderfysiotherapie Vught content

Veelgestelde vragen

Wordt kinderfysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

Ja, kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot 18 behandelingen. Indien je aanvullend verzekerd bent krijg je mogelijk meer dan 18 behandelingen vergoed. Dit kun je nakijken in je polis. Kinderpraktijk Kapellaan / Ouwerkerk in Vught heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Heb je vragen over de vergoeding van kinderfysiotherapie? Neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij kan je hier meer informatie over geven.

Heb ik een verwijzing nodig voor kinderfysiotherapie?

Een verwijzing van de (huis)arts is niet nodig voor kinderfysiotherapie. Je kan direct naar onze praktijk in Vught bellen voor het maken van een afspraak. Samen brengen we de hulpvraag van je kind in kaart en stellen we een behandelplan op maat samen. Ouder(s) worden altijd nauw bij de behandeling betrokken.