Kinderfysiotherapie Uden

Kinderfysiotherapie Uden

Kinderen ontwikkelen vanaf hun geboorte hun motoriek en zintuigen door te bewegen en te spelen. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier in een eigen tempo. Heeft je kind hulp nodig bij de motorische ontwikkeling, dan ben je bij de kinderfysiotherapeut welkom voor goed advies of begeleiding.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De kinderfysiotherapeut is door het volgen en afronden van de driejarige masteropleiding kinderfysiotherapie de aangewezen therapeut om je kind met problemen in houding, bewegen en het beweegsysteem te behandelen, begeleiden en adviseren.

Met passie voor het vak werkt de therapeut spelenderwijs en neemt zij altijd het kind als vertrekpunt voor de behandeling

Behandeling

Een behandeling die aansluit bij wat jouw kind nodig heeft

In onze kinderpraktijk werken meerdere kinderfysiotherapeuten. Zij gaan spelenderwijs met kinderen aan de slag met hun motorische vaardigheden. Tijdens de eerste afspraak wordt de ontwikkeling van je kind in kaart gebracht en eventueel onderzoek gestart. Je kunt tijdens deze afspraak en later bij de behandeling altijd al je vragen kwijt. Je wordt nauw betrokken bij de behandeling en zult adviezen krijgen voor thuis.


De kinderfysiotherapeuten hebben de beschikking over een oefenzaal met therapeutische middelen voor alle leeftijden. Bij baby's, kinderen tot 2 jaar en kinderen met een ernstige beperking vindt behandeling aan huis plaats.


Als het nodig of gewenst is, zoekt de therapeut (alleen met jouw toestemming) ook contact met het consultatiebureau, de peuterspeelzaal, school, een arts of andere betrokkenen. Hiermee creëert zij een goede totaalaanpak voor je kind.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt kinderfysiotherapie vergoed?

Vanuit de basisverzekering wordt kinderfysiotherapie tot 18 behandelingen vergoed. Het kan zijn dat je meer behandelingen voor je kind vergoed krijgt indien je een aanvullende verzekering hebt. Dit kun je controleren in je polis. Kindergezondheidscentrum Uden heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Heb je aanvullende vragen over de vergoeding van kinderfysiotherapie? Neem dan contact op met de praktijkassistente.

Heb ik een verwijzing nodig voor kinderfysiotherapie?

Je kunt meteen een afspraak maken voor kinderfysiotherapie bij onze kinderpraktijk in Uden. Een verwijzing is niet nodig.