Logopedie voor kinderen in Oss

Leren communiceren doet je kind stap voor stap in zijn of haar eigen tempo. Soms heeft je kind begeleiding nodig bij de ontwikkeling van taal- en/of spraak. De kinderlogopedist is specialist in communiceren en is er voor al je vragen over taal, spraak, stem en/of mondgedrag.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Logopedisten worden breed opgeleid en zijn na het afstuderen geschoold in de behandeling van alle taal- en/of spraakproblemen bij kinderen en volwassenen.

Begeleiding van kinderen vraagt echter om andere kennis, ervaring en aanpak dan volwassenen. Onze logopedisten hebben zich volledig gericht en gespecialiseerd op de behandeling van kinderen. De ontwikkeling van kennis, de specialisatie, het volgen van nieuwe ontwikkelingen en methodes is geheel gericht op deze doelgroep.

Met veel creativiteit, inlevingsvermogen en betrokkenheid werken zij met je kind aan verbetering van communicatieve vaardigheden of mondvaardigheden. Zo krijgt je kind de zorg die echt bij hem of haar past.

Behandeling logopedie

Creatief, betrokken en een echte specialist

Goede therapie is afgestemd op de behoeften, interesses, persoonlijkheid, hulpvraag en leeftijd van je kind. Het einddoel kan op heel veel manieren worden bereikt. Door te zoeken naar de best passende methode wordt logopedie meer gewaardeerd en het einddoel sneller bereikt. Vanuit de interesses en talenten van het kind wordt gewerkt aan het verbeteren van vaardigheden en het integreren daarvan in het dagelijkse leven.

De logopedist zal starten met een screening of intake. Zo wil ze je kind goed leren kennen en inzicht krijgen in waar je kind in het dagelijks leven door wordt beperkt. Vaak wordt hierna gestart met onderzoek. Spelenderwijs wordt inzicht verkregen in de taal-, spraak- of mondontwikkeling zodat een goed en helder behandelplan kan worden geschreven. Natuurlijk gaat dat altijd in nauw overleg met jou. De logopedist zoekt ook graag de verbinding met andere betrokkenen zoals leerkracht, begeleiding op het kinderdagverblijf, arts of andere betrokkenen. Zo krijgt je kind de zorg die echt past!

Kinderlogopedie Oss - content
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt logopedie voor mijn kind vergoed?

Ja, voor kinderen tot 18 jaar wordt logopedie bij alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basiszorg. Het eigen risico is niet van toepassing. Kindergezondheidscentrum Borgvliet in Oss heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Heb ik voor logopedie een verwijzing van een arts nodig?

Voor logopedie bij Kinderpraktijk Borgvliet in Oss heb je geen verwijzing nodig. Je kunt direct bij ons een afspraak maken en hebt dus geen verwijzing van een (huis)arts nodig.

Kan mijn kind ook bij jullie terecht voor stotteren of broddelen?

Helaas kun je niet bij Kinderpraktijk Borgvliet in Oss terecht voor stotteren of broddelen. Hier is onze logopediste niet in gespecialiseerd.

Biedt Kinderpraktijk Borgvliet | Oss ook logopedie voor volwassenen aan?

Nee, de logopedisten van Kindergezondheidscentrum Borgvliet in Oss behandelen geen volwassenen. Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van hulpvragen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Alle nieuwe ontwikkelingen en methodes op het gebied van kindercommunicatie worden door onze logopedisten gevolgd.

Hoeveel logopedie behandelingen heeft mijn kind nodig?

Dat is vooraf lastig in te schatten, omdat iedere hulpvraag uniek is. We kunnen daarom vooraf niet aangeven hoeveel logopedie behandelingen je kind nodig heeft. Tijdens de intake zal de logopedist hier een inschatting van maken zodat je weet waar je aan toe bent. Wat altijd erg belangrijk is bij onze logopedie behandelingen is om thuis met je kind de diverse opdrachten te oefenen.

Moet ik als ouder aanwezig zijn bij de logopedie behandeling van mijn kind?

Wanneer je samen met je kind naar onze Kinderpraktijk Borgvliet in Oss komt voor een behandeling logopedie is het vrijwel altijd wenselijk dat je aanwezig bent tijdens de behandeling. De logopediste geeft tijdens de behandeling instructies, adviezen en uitleg over oefeningen die je thuis met je kind kan doen. Wanneer er thuis regelmatig wordt geoefend komt dit de behandeling ten goede en gaat je kind sneller vooruit.

In sommige gevallen, wanneer dit beter is voor je kind, kan het voorkomen dat je tijdens de behandeling wacht in onze wachtruimte. Aan het einde van de behandeling roept de logopediste je dan binnen om de voortgang en de logopedie oefeningen die thuis gedaan kunnen worden te bespreken.

Moet ik thuis oefeningen doen met mijn kind?

Ja, het is heel belangrijk om thuis regelmatig te oefenen met je kind. De logopediste zal tijdens de behandeling bespreken welke oefeningen je thuis met je kind kan doen en hoe vaak je samen moet oefenen.

Is er voor kinderlogopedie een wachtlijst?

Alle kinderen die voor logopedie naar onze praktijk in Oss willen komen proberen we altijd zo snel mogelijk te plannen. Het kan echter voorkomen dat er voor logopedie in drukke periodes een (korte) wachtlijst is waar je kind eerst op wordt geplaatst. De praktijkassistente kan je meer vertellen over of er op dit moment een wachtlijst is en zo ja, hoe lang je ongeveer moet wachten totdat de eerste afspraak bij de logopediste ingepland kan worden.