Kinderfysiotherapie Oss

Kinderfysiotherapie in Oss

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de begeleiding van de motorische ontwikkeling van kinderen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Een kinderfysiotherapeut heeft na de basisopleiding fysiotherapie de driejarige vervolgopleiding (master) kinderfysiotherapie afgerond. Je kind is bij onze specialisten in goede handen bij de begeleiding en behandeling van problemen rondom bewegen en het bewegingssysteem.

Met passie voor het vak werkt de kinderfysiotherapeut doelgericht en spelenderwijs aan de ontwikkeling van motorische vaardigheden.


Behandeling Kinderfysiotherapie

De juiste zorg en aandacht voor je kind!

Ieder kind vraagt om een eigen benaderingswijze. De intake, observatie en onderzoek met normeringstesten verlopen spelenderwijs, om het voor je kind zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Nadat de hulpvraag en de diagnose zijn vastgesteld, wordt er een behandelplan op maat gemaakt met daarin de persoonlijke doelen voor je kind.

Ouders/verzorgers worden nauw bij de behandeling betrokken en afhankelijk van de hulpvraag ook de school, kinderdagverblijf en/of betrokken artsen. De behandeling is erop gericht de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van je kind te vergroten, zodat je kind beter kan functioneren in zijn/haar fysieke en sociale omgeving.

Kinderfysiotherapie Oss
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt kinderfysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

Ja, kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot 18 behandelingen. Bij kinderfysiotherapie is geen sprake van een eigen risico. Het kan zijn dat je voor jouw kind meer fysiotherapie behandelingen vergoed krijgt indien je aanvullend verzekerd bent. Dit kun je controleren in je polis. Kindergezondheidscentrum Borgvliet in Oss heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Mocht je aanvullende informatie willen over de vergoeding neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij kan je hier meer over vertellen.

Heb ik een verwijzing nodig voor kinderfysiotherapie?

Nee, kinderfysiotherapie is direct toegankelijk. Je hebt dus geen verwijzing nodig van een arts. Je kan direct bij onze kinderpraktijk in Oss een afspraak maken voor je kind. Bij ons staat je kind centraal en eventuele oefeningen worden altijd spelenderwijs gegeven.