logopedie voor kinderen den bosch

Logopedie voor kinderen in Den Bosch

Thuis, op school en in onze vrije tijd communiceren we voortdurend. Goed kunnen communiceren is van enorm belang voor de ontwikkeling van je kind.

Soms gaat dit leren communiceren niet vanzelf. Spelenderwijs en vertrekkend vanuit de belevingswereld van je kind, werkt de logopedist aan verbetering van taal, spraak, stem, gehoor of mondvaardigheden.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Na het afronden van de opleiding logopedie is een logopedist geschoold in de behandeling van uiteenlopende taal- en/of spraakproblemen bij zowel kinderen en volwassenen. De logopedisten in onze praktijk hebben zich volledig toegelegd op de behandeling van het kind en kennisontwikkeling en specialisatie zijn geheel gericht op deze doelgroep. Alle nieuwe ontwikkelingen en methodes op gebied van kindercommunicatie zullen dan ook worden gevolgd.

Met aandacht en creativiteit werken de logopedisten aan verbetering van communicatieve vaardigheden. Altijd vertrekkend vanuit de belevingswereld van je kind. Zorg die past bij jouw kind, dat is waar wij voor staan!

Behandeling logopedie

Uitgangspunt voor de therapie zijn de mogelijkheden van je kind, daarbij rekening houdend met de persoonlijkheid, de interesses, leeftijd en de behoeften van je kind. Samen werken wij in een open, vriendelijke sfeer met de best passende methode naar het einddoel toe. Zo wordt stap voor stap gewerkt aan het verbeteren van vaardigheden en het integreren daarvan in het dagelijkse leven.

Om tot een optimaal resultaat te komen worden ouder(s) en/of verzorgers bij de therapie betrokken. De logopedist geeft tips en adviezen, zodat ook thuis met je kind gewerkt kan worden. Indien nodig en gewenst werken wij ook graag samen met school en andere disciplines zowel binnen als buiten onze praktijk, uiteraard nooit zonder overleg vooraf. Helder, transparant en werkend met aandacht, zo krijgt jouw kind de zorg die écht past.

Logopedie Den Bosch content
Afspraak maken
of bel 073 684 7100

Veelgestelde vragen

Wordt logopedie vergoed?

Logopedie voor kinderen wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het eigen risico is niet van toepassing.

Heb ik voor logopedie een verwijzing nodig?

Nee, je kunt direct een afspraak maken voor logopedie bij Kindergezondheidscentrum Helftheuvel in Den Bosch. Voor behandeling logopedie heb je dus geen verwijzing van een (huis)arts nodig.

Mijn kind stottert. Kan de logopedist helpen?

Helaas is onze logopedist niet gespecialiseerd in het behandelen van kinderen die stotteren of broddelen. Hiervoor kun je dus niet bij ons terecht.

Bieden jullie ook logopedie voor volwassenen aan?

Nee, de logopedisten van Kinderpraktijk Helftheuvel in Den Bosch zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar. De kennisontwikkeling en specialisaties van onze logopedisten zijn dan ook volledig gericht op kinderen.

Hoeveel logopedie behandelingen heeft mijn kind nodig?

Iedere klacht is uniek. Het is daarom lastig om aan te geven hoeveel behandelingen logopedie jouw kind nodig heeft om van zijn/haar klacht af te komen. Wat erg belangrijk is bij een logopedie behandeling is de motivatie van het kind en de ouders om thuis te oefenen. Tijdens een kennismakingsgesprek zal de logopedist een inschatting geven van het benodigde aantal behandelingen.

Moet ik als ouder aanwezig zijn tijdens de behandeling?

Wanneer je met jouw kind naar onze praktijk in Den Bosch toekomt voor een behandeling logopedie is het in veel gevallen wenselijk dat je bij de behandeling aanwezig bent. Tijdens de behandeling worden adviezen en instructies besproken door de logopedist. Het is namelijk ook erg belangrijk dat je thuis met je kind oefeningen doet en opdrachten uitvoert. Deze oefeningen worden besproken en voorgedaan door de logopedist tijdens de behandeling.

Afhankelijk van de hulpvraag en/of het kind kan het ook zijn dat je enkel de laatste vijf minuten van de behandeling aansluit om de oefeningen en de voortgang van je kind door te nemen. Tijdens de behandeling wacht je dan even in onze wachtruimte.

Moet mijn kind veel oefenen?

Een belangrijk onderdeel van een logopedie behandeling is dat je als ouder thuis regelmatig met je kind oefent. Je kind krijgt daarom oefeningen mee naar huis in een map welke thuis regelmatig gedaan moeten worden. Deze oefeningen worden altijd uitgelegd door onze logopedist en dragen bij aan een succesvolle behandeling.

Is er een wachtlijst voor logopedie?

Bij Kindergezondheidscentrum Helftheuvel in Den Bosch proberen we iedereen zo snel mogelijk in te plannen. Toch kan het soms voorkomen dat er een (korte) wachtlijst is. Wanneer er een plaatsje beschikbaar is bij onze logopedist neemt de praktijkassistente contact met je op om een afspraak in te plannen.