kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie Den Bosch

De motoriek van een kind ontwikkelt zich spelenderwijs en elke dag doet een kind nieuwe ervaringen op door te spelen en te bewegen. Elk kind ontwikkelt zich in een eigen tempo, waarbij sommige kinderen moeite hebben met de ontwikkeling van houding en bewegen.

De kinderfysiotherapeut is specialist in het beweegsysteem bij kinderen en kan helpen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De kinderfysiotherapeut heeft zich door het volgen van de (master)opleiding kinderfysiotherapie gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met uiteenlopende problemen op het gebied van houding en bewegen.

Voor al je hulpvragen op het gebied van het beweegsysteem ben je met je kind bij haar in goede handen.

Behandeling Kinderfysiotherapie

Wat beweegt jouw kind!?

Elk kind is uniek en heeft eigen talenten en leerstrategie. In de intake leren wij jou en je kind graag kennen. Als er onderzoek nodig is wordt dat, met behulp van gestandaardiseerde testen, spelenderwijs gedaan. Zo wordt het voor je kind aantrekkelijk, vaak wat minder spannend en zal het er zeker plezier aan beleven.

Voordat wij starten met therapie luisteren wij eerst naar je hulpvraag en wordt de diagnose vastgesteld. Daarna wordt er een behandelplan gemaakt dat geheel is afgestemd op jouw kind, met zijn of haar persoonlijke doelen. De ouder(s)/verzorger(s) zullen nauw bij de behandeling betrokken worden en indien wenselijk en /of nodig ook de school, het kinderdagverblijf, artsen en collega-therapeuten van de andere kinderdisciplines.

De behandeling is gericht op vergroting van de motorische ontwikkelingsmogelijkheden, zodat je kind beter zal functioneren in zijn of haar fysieke en sociale omgeving.

Kinderfysiotherapie Den Bosch content
Afspraak maken
of bel 073 684 7100

Veelgestelde vragen

Wordt kinderfysiotherapie vergoed?

Kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot 18 behandelingen. Bovendien is er geen sprake van eigen risico bij kinderfysiotherapie. Mogelijk krijg je extra behandelingen vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Dit kun je nakijken in je zorgpolis. Kindergezondheidscentrum Helftheuvel in Den Bosch heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Heb je vragen over de vergoeding van kinderfysiotherapie? Neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij kan je meer informatie geven.

Is een verwijzing van de (huis)arts nodig voor kinderfysiotherapie?

Een verwijzing van de (huis)arts is niet nodig voor kinderfysiotherapie. Je kunt gewoon contact met onze kinderpraktijk in Den Bosch opnemen om een afspraak te maken. Tijdens de intake brengen wij de hulpvraag in kaart en bespreken we de mogelijkheden.