Kinderpraktijk

De juiste specialist

Janneke den Otter is acupuncturist bij Fysiotherapie Kapellaan Ouwerkerk in Vught. Janneke is van oorsprong fysiotherapeut en specialiseerde zich al snel met de vierjarige vervolgstudie acupunctuur. Janneke kijkt anders naar je klacht, werkt aan de juiste energiebalans in het lichaam en zet het lichaam zo aan tot herstel. De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Behandeling acupunctuur

Een andere kijk op jouw klachten

De eerste afspraak acupunctuur duurt ongeveer een uur. Tijdens dit eerste consult stelt Janneke je vragen over je dagelijks functioneren, eet-, drink- en leefgewoonten, energieniveau, stoelgang, eventuele menstruatiecyclus, erfelijke achtergrond en slaappatroon.

Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten per behandeling. Doel van het zetten van de naaldjes is het stimuleren van herstel en balans in de energiehuishouding. Vanuit de Chinese geneeswijzen wordt dit gezien als de balans tussen Yin en Yang: de twee oerkrachten van het leven, die ook in ons lichaam werken. De acupuncturist stimuleert deze energieën door op bepaalde punten dunne naaldjes te zetten.

De meeste patiënten ervaren de behandeling als niet pijnlijk. Janneke is zeer ervaren en kundig. Ze werkt vanuit goede afstemming met jou aan verbetering van je balans en vermindering van je klachten.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed?

Acupunctuur, een alternatieve therapie, wordt vaak deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt niet onder het eigen risico. Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor acupunctuur.

Wil je meer informatie over de vergoedingen of over de tarieven van acupunctuur? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.