Ik leer anders - training

Leert jouw kind anders? Denkt jouw kind in beelden in plaats van in woorden? De training ‘Ik leer anders’ is er speciaal voor beelddenkers en pakt leerproblemen praktisch aan.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De training ‘Ik leer anders’ wordt gegeven door onze kinderergotherapeut. Zij heeft veel ervaring en een speciale coach opleiding gevolgd voor deze training. De kinderergotherapeut kijkt naar wat jouw kind nodig heeft en leert je kind de juiste techniek om de lesstof op school te kunnen begrijpen.

Training voor beelddenkers: Ik leer anders

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een leerachterstand of dyslexie soms in beelden denken en niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet altijd begrepen en onthouden. De manier van lesgeven sluit namelijk niet aan omdat de meeste kinderen leren via het gehoor.

Door informatie te vertalen naar beelden kan je kind zich de lesstof wel eigen maken. Dit is dan ook precies de techniek die je kind leert tijdens de training ‘Ik leer anders’. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

De training begint met een kennismakingsgesprek waarbij de hulpvraag van je kind in kaart wordt gebracht door onze kinderergotherapeut. Daarna start de training. Het fijne van deze training is dat er direct resultaat is. Je kind kan namelijk direct na de eerste training vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt! Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen met taalproblemen al direct na twee trainingen woorden foutloos spellen.

De inhoud van de training ‘Ik leer anders’ bestaat uit:

  • Onthouden van informatie
  • Taal: spellen, lezen
  • Rekenen: tafels, plus en min sommen
  • Klokkijken

De leermethode is bewezen effectief en toepasbaar op alle vakken van de basisschool.

Maak direct een afspraak