Acute lage rugklachten

Acute lage rugklachten

Acute lage rugklachten zijn pijnklachten aan de rug die plotseling ontstaan en beperkingen veroorzaken. Deze vorm van rugklachten wordt ook wel lumbago of spit genoemd.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij acute lage rugklachten

Als je rugpijn hebt kun je behoorlijk worden beperkt in je functioneren. Misschien ben je ook bezorgd over wat er aan de hand is en wil je graag weten hoe je zo snel mogelijk van deze klachten herstelt. De fysiotherapeut werkt bij deze vorm van rugklachten begeleidend bij het gedoseerd bewegen.

Dry needling kan in sommige gevallen worden ingezet en kan effectief werken, evenals medical tape en hydrotherapie. De fysiotherapeut werkt graag samen met de manueel therapeut, oefentherapeut Cesar of bekkenfysiotherapeut.

Meer over acute lage rugklachten

Rugklachten die ineens (acuut) ontstaan worden ook wel lumbago of spit genoemd. Het is een verzamelnaam voor rugklachten zonder gerichte oorzaak, maar die wel veel beperking veroorzaken.

Bij spit of lumbago is de samenwerking in de keten in de lage rug verstoord. De rug voelt stijf aan en door toegenomen spierspanning van de rugspieren is bewegen pijnlijk.

Acute lage rugklachten

Klachten kunnen voortkomen uit een blokkade in een van de facetgewrichten van de wervel. Dit zijn de kleine gewrichten in de rug die ervoor zorgen dat wervels op elkaar kunnen steunen en kunnen scharnieren. Klachten kunnen ontstaan door een ongeval, blessure of door slijtage.

Het is belangrijk dat je blijft bewegen, want dit zorgt voor stimulans van de doorbloeding en de aanvoer van goede bouwstoffen die aanzetten tot herstel.

Afspraak maken