
Stoppen met roken
Wat goed dat je de keuze maakt om te stoppen met roken! Stoppen met roken is voor de meeste mensen best moeilijk. Acupunctuur helpt de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken te verminderen, waardoor het makkelijker is om het stoppen vol te houden.
Hoe helpt acupunctuur als je stopt met roken?
De wilskracht is er vaak wel om te stoppen met roken. Maar de ontwenningsverschijnselen maken het lastig om het stoppen met roken vol te houden. Acupunctuur kan ondersteunen bij het verlichten van deze ontwenningsverschijnselen, zoals prikkelbaarheid, onrust, stress, slecht slapen, concentratieproblemen en eetbuien. Hierdoor geef je jezelf de beste kans om voorgoed te stoppen met roken.
Geschikte behandelingen
bij stoppen met roken
De juiste specialist bij stoppen met roken
Met acupunctuur kunnen veel klachten behandeld worden, zo ook de ontwenningsverschijnselen als je stopt met roken. Onze acupuncturist is zeer ervaren en heeft specialistische kennis over de behandeling bij stoppen met roken. Ze behandelt met acupunctuurnaaldjes precies op die punten die een relatie hebben met de klachten.
Ervaringen met onze praktijk

Meer over acupunctuur en stoppen met roken
Acupunctuur onderschept de om nicotine vragende signalen die door de hersenen naar het lichaam worden gezonden. Op deze manier wordt het verslavende proces verstoord. Afhankelijk van de klachten plaatst de acupuncturist kleine naaldjes op verschillende acupunctuurpunten op het lichaam. De behandeling is pijnloos en geeft u de energie en het doorzettingsvermogen om het stoppen met roken beter vol te houden.

Acupunctuur kan de meeste verlangens naar een sigaret blokkeren, maar helpt niet tegen de gewoonte. De volgende adviezen helpen je om hier goed mee om te gaan:
Zoek een maatje
De beslissing om te stoppen met roken kan oncomfortabele emoties met zich meebrengen. Vraag een persoon die de komende weken beschikbaar is om als klankbord te fungeren en je aan te moedigen wanneer dat nodig is.
Grenzen stellen
Vermijd andere rokers of vraag ze om niet in je buurt te roken totdat je voldoende vertrouwd bent met je niet rokers status. Bedenk vooraf wat je zegt als iemand je een sigaret aanbiedt. Dit zorgt ervoor dat je de verleiding beter weerstaat.
Drink water
Onderzoek toont aan dat uitdroging het verlangen naar een sigaret verhoogt, drink dus regelmatig water. Drink de eerste weken geen koffie en alcohol, deze drogen het lichaam uit.
Voedsel
Vermijd snoepen en eet veel wortels, selderij en andere groenten gedurende de komende dagen. Door te snoepen wordt je bloedsuikerspiegel verstoord waardoor het verlangen naar een sigaret wordt vergroot.
Bedenk wanneer je graag rookt
Het is goed om te weten waarom je rookt en wat moeilijke momenten zijn. Rook je uit gewoonte, stress, frustratie, hang naar de smaak of bent je een gezelligheidsroker? Probeer de eerste tijd niet in voor jou moeilijke situaties terecht te komen.
Omgaan met het verlangen naar een sigaret
Het lijkt alsof het verlangen naar een sigaret eeuwig duurt maar in feite duurt het niet langer dan twee minuten. Plan van tevoren wat je op zo’n moment gaat doen. Bijvoorbeeld: masseer de oor-acupunctuurpunten, adem diep, loop naar een andere plaats of bel uw maatje.
Tot slot: Zorg dat er geen sigaretten in je buurt zijn.
Veel succes! Wij hebben er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken!