Klachten door kanker

Door de ziekte kanker kunnen patiënten lichamelijke pijnklachten ervaren in spieren en gewrichten, vochtophopingen, vermoeidheidsklachten en een somber gevoel. De oncologiefysiotherapeut is er voor passende begeleiding.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij klachten door kanker

Oedeem- of oncologiefysiotherapeuten zijn echte specialisten. Als geen ander beschikken zij over de skills die nodig zijn om patiënten met deze complexe ziekte goed te begeleiden. Als geen ander hebben zij kennis van bijwerkingen, de effecten nu en later en hoe jou te helpen.

Vanuit een behandelplan wordt gericht gewerkt aan gestelde doelen. Natuurlijk in nauw overleg met jou én andere betrokken zorgverleners, zodat je de zorg krijgt die écht bij je past.

Meer over klachten door kanker

Kanker ontstaat door een ongecontroleerde deling van lichaamscellen, waarbij de cellen niet meer stoppen met delen en in de omliggende weefsels groeien. Deze ziekte kan bijna overal in het lichaam ontstaan in organen, het bloed en/of lymfestelsel en kan uitzaaien naar andere delen van het lichaam.

Er zijn meer dan 100 soorten kanker bekend en al deze soorten hebben gemeen dat ze een ongecontroleerde celdeling als eigenschap hebben.

Kanker kan een levensbedreigende ziekte zijn, maar dankzij steeds betere onderzoeks- en behandelmethoden is de levenskans de laatste jaren sterk verbeterd en krijgt de ziekte steeds meer een chronisch karakter. In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen in hun leven de diagnose kanker, waarbij de meest voorkomende soorten borst-, huid-, long-, prostaat- en darmkanker zijn.

Er zijn een aantal risicofactoren te noemen die de kans op het krijgen van kanker verhogen zoals roken, alcoholgebruik, ongezonde voeding, onvoldoende beweging, overgewicht en overmatige blootstelling aan de zon. Daarnaast kunnen genetische factoren en veroudering een rol spelen.

Door de behandeling aan kanker ervaren veel patiënten vermoeidheidsklachten, zowel tijdens als na de behandeling. Kanker heeft invloed op de algehele fitheid en veroorzaakt vaak klachten in de spieren, gewrichten en zenuwen bij het bewegen.

Daarnaast komen bij mensen met deze ziekte vaker angst- en depressieklachten voor en is het risico op hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen verhoogd.

Afspraak maken