Frozen Shoulder
Een frozen shoulder is het gevolg van een ontsteking, verdikking en verkleving van het gewrichtskapsel in de schouder. Deze aandoening veroorzaakt pijn in de schouder, die vaak uitstraalt naar de bovenarm.
De juiste behandeling bij frozen shoulder
Een frozen shoulder kan behoorlijk pijnlijk zijn en hiervan spontaan genezen kost veel tijd . Behandeling is mogelijk en wordt op verschillende manieren ingezet. De fysiotherapeuten in onze praktijk werken met innovatieve methoden die het genezingsproces positief stimuleren.
Nadat door bewegingsonderzoek en echografie is vastgesteld dat het om een frozen shoulder gaat, wordt met jou besproken wat de best passende behandelmethode is. Een succesvolle methode voor behandeling van een frozen shoulder is echografie in combinatie met shockwave.
Daarnaast worden dry needling, medical taping en mobiliserende technieken ingezet bij de behandeling. De behandeling wordt continu gevolgd en geëvalueerd om zo te komen tot een spoedig herstel van je klacht.
Geschikte behandelingen
bij frozen shoulder
De juiste specialist bij een frozen shoulder
Onze fysiotherapeuten zijn goed opgeleid in de behandeling van frozen shoulder klachten. Zij passen hiervoor meerdere behandeltechnieken toe: oefentherapie, medical taping, dry needling en in sommige gevallen EPTE. Voorop staat dat je maximaal en intensief begeleid wordt bij het herstel van deze vervelende aandoening.
Ervaringen met onze praktijk
Meer over frozen shoulder
In de schouder verbindt een gewrichtskapsel het schouderblad met de kop van de bovenarm. In dit complexe gewricht zorgt het gewrichtskapsel ervoor dat de schouder niet uit de kom kan gaan. Bij een frozen shoulder is het gewrichtskapsel ontstoken en daardoor gaan verdikken en verkleven wat leidt tot pijnklachten.
Er is niet altijd een aanleiding voor het ontstaan van een frozen shoulder. Het kan een hardnekkige aandoening zijn, maar uiteindelijk zullen de klachten afnemen. Bij een frozen shoulder onderscheiden we drie fasen, waarbij in de eerste fase de klachten toenemen. Daarna komen ze op een punt dat ze gelijk blijven in ernst en in de laatste fase nemen de klachten af en komt de schouder tot rust.
Over het algemeen treedt een frozen shoulder op in de leeftijdscategorie tussen veertig en zestig jaar. Diabetes mellitus geeft een verhoogde kans op ontwikkeling van een frozen shoulder.