Buitenste kniebandletsel

Letsel aan de buitenste knieband is vaak het gevolg van een grote kracht op de knie, waardoor er een verrekking of scheur (ruptuur) in deze band aan de buitenzijde van de knie ontstaat. Het gevolg is zwelling, een gevoel van instabiliteit en toename van pijn bij druk op de knie.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij buitenste kniebandletsel

De fysiotherapeut begeleidt bij herstel van buitenste kniebandletsel. Soms is dit al in het ziekenhuis gebeurd en kan de fysiotherapeut direct aan de slag met de behandeling.

Na een intake wordt in nauwe afstemming met jou een behandelplan opgesteld. Zo weet je goed wat de aanpak is en wat je kunt verwachten.

Meer over buitenste kniebandletsel

Het kniegewricht is een complex gewricht. In de knie geven kapsels, banden en meerdere andere structuren stevigheid. Een daarvan is de buitenste knieband of buitenband, die het dijbeen verbindt met het kuitbeen en zorgt voor stabiliteit bij zijdelingse bewegingen.

Ook voorkomt deze band een O-stand van de knieën. Als er vanuit de binnenzijde van de knie grote druk op de band komt te staan kan letsel ontstaan in de vorm van een verrekking of (gedeeltelijke) ruptuur (scheuring).

Het kan veroorzaakt worden door sporten als rugby, voetbal en bepaalde vechtsporten of bijvoorbeeld een val. Na letsel zal meestal zwelling en een gevoel van instabiliteit optreden. Bij druk op de knie neemt pijn toe. De pijn is voelbaar aan de buitenkant van de knie.

Afspraak maken