Binnenste kniebandletsel

De binnenste knieband ligt aan de binnenzijde van de knie en is belangrijk voor de stabiliteit van de knie. Door verdraaiing of een ongeluk kan er te veel rek op komen te staan en kan de band in- of helemaal afscheuren of oprekken.

Vaak ontstaat zwelling, een toename in pijn bij het uitoefenen van druk en is er een gevoel van instabiliteit.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij binnenste kniebandletsel

De fysiotherapeut is specialist in het functioneren van het bewegingsapparaat en weet daarom als geen ander hoe je zo snel en goed mogelijk herstelt.

Als er nog geen sluitende diagnose is gesteld, kan de fysiotherapeut onderzoek verrichten met behulp van echografie. Daarna start het behandeltraject, waarbij een op jouw specifieke klacht gemaakt behandelplan de basis vormt.

Meer over binnenste kniebandletsel

Kapsels, banden en andere structuren zorgen voor stevigheid van de knie. De knie is een gewricht waarin structuren nauw met elkaar samenwerken. Onderdeel hiervan zijn ook de kniebanden. Bij letsel aan de kniebanden door bijvoorbeeld te veel druk, kan dit een verrekking of kleine of grotere scheuring (ruptuur) tot gevolg hebben.

De knieband aan de binnenzijde van de knie gelegen, de binnenband, is verbonden met de meniscus en vaak lopen deze twee gelijktijdig letsel op. Een val (al dan niet met sporten, zoals skiën) kan de oorzaak zijn van letsel.

De druk op de buitenzijde van de knie is dan te groot, waardoor de band scheurt. Vaak ontstaat zwelling, is er een toename in pijn bij het uitoefenen van druk op de knie en een gevoel van instabiliteit.

Afspraak maken