Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn geeft vaak een gevoel alsof er een strakke band om het hoofd zit met pijn of druk rondom of achter de ogen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij spanningshoofdpijn

Hoofdpijnklachten zijn vervelend. De herkomst is niet altijd gemakkelijk te bepalen, net zoals het bepalen van het type hoofdpijnklacht dat je hebt. De manueel therapeut heeft na de fysiotherapieopleiding een gespecialiseerde masteropleiding gevolgd.

Enkele van onze manueel therapeuten schoolden zich daarnaast in de behandeling van hoofdpijnklachten en zijn hierin inmiddels zeer ervaren. Met hun deskundige blik wordt samen met jou het behandelplan opgesteld. Zo wordt gewerkt aan vermindering van deze vervelende klachten.

Meer over spanningshoofdpijn

Mensen met spanningshoofdpijn hebben vaak het gevoel alsof er een strakke band om het hoofd zit en voelen pijn of druk rondom of achter de ogen. Spanningshoofdpijn kan kortdurend optreden, maar ook dagenlang aanhouden. Vaak zijn de nek en de schouders gespannen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. De pijn wordt niet erger bij inspanning. Hoewel er meerdere factoren verantwoordelijk zijn voor spanningshoofdpijn, is er vaak ook betrokkenheid van gespannen spieren in de nek en het achterhoofd. Het is mogelijk dat je te maken hebt met meerdere hoofdpijnvormen tegelijk, bijvoorbeeld spanningshoofdpijn en migraine.

Afspraak maken