Tennisarm of tenniselleboog

Een tennisarm of tenniselleboog is een ontstekingsaandoening veroorzaakt door overbelasting. Deze aandoening is meestal niet het gevolg van één verkeerde beweging, maar van lang achter elkaar gemaakte 'verkeerde' bewegingen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij tennisarm of tenniselleboog

Elleboogklachten zijn vervelend en kunnen zonder behandeling soms hardnekkig zijn. De fysiotherapeut is ervaren in de behandeling van deze klacht en adviseert je over de aanpak in jouw fase van herstel.

Met jou bepaalt de fysiotherapeut wat de best passende aanpak is en welke behandelaren of technieken in jouw geval het beste aansluiten. Zo wordt gericht gewerkt aan je herstel en krijg jij de zorg die bij jou past.

Meer over tennisarm

Veel mensen hebben last van een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd. Het is een ontstekingsaandoening door overbelasting, die meestal niet het gevolg is van één verkeerde beweging, maar lang achter elkaar gemaakte 'verkeerde' bewegingen bij bijvoorbeeld typen, schilderswerk, lopendebandwerk, metselen of tennissen.

De aandoening zit in de pees ter hoogte van de elleboog, die is verbonden met de handtrekspier. De handtrekspier wordt gebruikt om de hand te buigen en de elleboog te strekken. Er ontstaan kleine scheurtjes bij het begin van de spier in de buurt van de elleboog. Een tennisarm is pijnlijk en de pijn is voelbaar aan de buitenkant van de elleboog. De pijn kan ook uitstralen richting de onderarm, bovenarm of de schouder.

handtherapie fysiotherapie

Het geeft functiebeperking en zelfs het tillen van een niet al te zwaar voorwerp lukt niet. 's Morgens kan de arm wat stijf aanvoelen, maar na enige beweging komt de functie van de arm wel weer op gang.

Een enkele keer ontstaan de klachten ineens doordat er grote druk kwam te staan op het weefsel, met een ontstekingsreactie als gevolg. Soms is de onderarm wat gezwollen en voelt wat hard aan.

Afspraak maken