Roeierspols

Een roeierspols is een pijnlijke ontsteking aan de bovenzijde van de pols of onderarm aan de zijde van de duim, veroorzaakt door wrijving op de plaats waar de vier onderarmspieren kruisen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij een roeierspols

Bij een roeierspols is spoedig herstel en het voorkomen van terugkerende klachten het doel. Hierbij helpt de fysiotherapeut. In onze praktijk werken wij met verschillende innovatieve behandelmethoden, die ook bij een roeierspols effectief zijn.

Waar nodig (en altijd in overleg met jou) kan een keuze worden gemaakt voor de inzet hiervan. Voorbeelden zijn EPTE, shockwave, medical tape of dry needling. De fysiotherapeut kan ook de handtherapeut adviseren. Zo krijg jij de zorg die bij je past.

Meer over roeierspols

Vier onderarmspieren kruisen elkaar op een centrale plaats in de onderarm. Door wrijving ontstaat op deze plaats soms een pijnlijke ontsteking, waarbij we zien dat meestal de peesschede ontstoken is.

Een peesschede kun je zien als een soort glibberig omhulsel dat ervoor zorgt dat de pezen goed over elkaar heen kunnen glijden. Omdat de ontsteking regelmatig optreedt bij roeiers, wordt de ontsteking ook wel een roeierspols genoemd.

handtherapie fysiotherapie

Andere werkzaamheden kunnen ook leiden tot een ontsteking op deze plaats en daarbij gaat het meestal om werkzaamheden waarbij de pols krachtig gebogen en gestrekt dient te worden. Ook bij andere sporten dan roeien, namelijk turnen, tennis of gewichtheffen zien we deze klachten vaker ontstaan.

De klachten bij een roeierspols zijn geconcentreerd aan de bovenzijde van de pols of onderarm aan de zijde van de duim. Pijn neemt toe bij bewegen. Soms is er een lichte zwelling aan de bovenzijde van de onderarm merkbaar.

Afspraak maken